Antena Meniu Search
x

Jocurile video, ajutor în lupta cu COVID-19. Ce sfaturi ne dau specialiștii

În urmă cu un an Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus dependenţa de jocurile video pe lista afecţiunilor. Între timp, pe fondul pandemiei, specialiştii s-au răzgândit și spun acum că jocurile video au fost un factor important în lupta cu COVID-19.

de Redactia Observator

la 27.05.2020, 13:48

Vezi și
  • Jocurile pe calculator nu sunt un pericol.
  • Dezvoltatorii de jocuri video cresc numărul angajaţilor.

Jocurile video i-au făcut pe oameni să treacă mai uşor peste izolare şi i-au ajutat să socializeze, fie şi de la distanţă, iar asta i-a făcut să rămână în case deci a scăzut considerabil riscul infectării.

La rândul lor, producătorii de jocuri spun că pe ei nu i-a afectat criza actuală, ba chiar i-a ajutat să devină mai creativi şi eficienţi. La finalul stării de urgenţă, câştigul pare aşadar, de partea ambelor părti.

Reporter: In calitate de organizator şi de om care vede în ansamblu toată industria asta vezi beneficiile jocurilor video? Realmente vorbind!

Tudor Dăescu, Preşedinte Gaming Week: Beneficiile există, Clar!

În 2019, organizaţia Mondială a Sănătăţii includea dependenţa pentru jocurile video pe lista bolilor recunoscute la nivel mondial şi o descria drept o problemă comportamentală.

La două luni de la izbucnirea Pandemiei, aceiaşi specialişti spun că jocurile pe calculator au ajutat la împiedicare răspândirii COVID-19 pentru că i-au ţinut pe jucători în case.

Tudor Dăescu, Preşedinte Gaming Week: Este o chestie care a ajutat oamenii să socializeze să rămână împreună pentru că în joc oricum ei se întâlneau, râdeau şi în acelaşi timp erau competitivi.

Tudor a făcut mai mult de atat. A organizat un Maraton caritabil de Gaming. Pe jucători i-a făcut să treacă mai uşor peste izolare iar cei peste 10.000 de euro strânşi au ajuns la medicii din spitale. În buletin are 21. Este deja campion naţional la FIFA şi face recenzii pe Yotube.

Alex Rădulescu, gamer profesionist: Nu stiu dacă este o problemă acest joc şi jocurile în general, dacă ştii să le controlezi. Eu sunt şi la facultate şi am alocat timp pentru facultate, mai am şi o iubită, mai am şi familie şi trebuie să le fac pe toate. Probabil pe undeva pe la 3-4 ore pe zi, ca să facem o medie.

Ana Cristina Stoian, Psihoterapeut: Aceste comportamente vin pe baza unor patologii preexistente: un nivel foarte mare de anxietate, nesiguranta, sunt copii care caută sima de sine, validare, acceptare.

Pe scurt, jocurile pe calculator nu sunt un pericol şi nu dau dependenţă, dacă noi folosim pentru relaxare şi nu drept refugiu pentru problemele din viaţa de zi cu zi.

Ana Cristina Stoian, Psihoterapeut: Lumea virtuală nu prea seamănă cu cea reală pentru că nu ai familie în joc, nu ai prieteni, nu poţi să ieşi la film.este o altă lume. Jocul e joc, viaţa e viaţă!

Un subiect controversat, aşadar, dar cu un capital economic enorm. În timp ce cele mai multe industrii au raportat scăderi semnificative, dezvoltatorii de jocuri video spun că vor creşte în continuare numărul de angajaţi. În perioada pandemiei, productivitatea le-a crescut.

Roamnia este unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa în industria jocurilor video. peste 6000 de angajaţi lucrează în cele peste 100 de firme din domeniu ce au o cifră de afaceri cumulată de 200 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Jocurile video, ajutor în lupta cu COVID-19. Ce sfaturi ne dau specialiștii