Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis aruncă vina în curtea PSD, când vorbește de clanurile interlope din București:

Președintele Klaus Iohannis a declarat că există o preocupare serioasă din partea statului în ceea ce privește clanurile de interlopi, însă susține că acest fenomen nu se poate repara de la o săptămâna la alta.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 05.08.2020, 21:58

Klaus Iohannis aruncă vina în curtea PSD, când vorbește de clanurile interlope din București:
Klaus Iohannis, reacție după moartea lui Emi Pian - Presidency.ro / Facebook
  • Preşedintele Klaus Iohannis spune că probelma e veche de 30 de ani
  • Klaus Iohannis a adăugat că actualul guvern vine cu măsuri, dar când ajung în Parlament sunt respinse de majoritatea pesedistă

Preşedintele Klaus Iohannis spune că probelma e veche de 30 de ani, dintre care în trei ani de guvernare PSD, „PSD a încercat cu toată forţa să pună cizma pe gâtul justiţiei”.

Există o preocupare intensă şi la Interne, şi la marile Parchete,  şi la MJ. Nu se poate repara de pe o săptămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani.

Sau, dacă vreţi să fiu mai concret şi acid politic, să ne amintim cu tristeţe de cei trei ani de guvernare PSD în care PSD a încercat cu toată forţa să pună cizma pe gâtul justiţiei, să schimbe legile justiţiei, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiţi. Asta se vede acum pe străzi”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a adăugat că actualul guvern vine cu măsuri, dar când ajung în Parlament, „este aceeaşi majoritate pesedistă care se opune reformei justiţiei”.

Actualul Guvern vine cu măsuri, dar, când ajungem în Parlament, aceeaşi majoritate pesedistă care încă se opune la reformele necesare în domeniul justiţiei. Asta nu ne face să ne oprim. Vom merge mai departe şi vom găsi soluţiile care se cuvin pentru a pune lucrurile la locul lor, pentru ca infractorii să fie puşi la puşcărie şi oamenii cinstiţi să fie apăraţi de instituţiile statului, nu invers cum, din păcate, am avut tendinţa în anii de guvernare pesedistă”, a susţinut preşedintele Iohannis. 

Emi Pian a fos ucis de un interlop rival

Reamintim că Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost ucis în noaptea de marți spre miercuri, într-o răfuială cu membrii unui clan rival.

Crima a avut loc pe o stradă din Sectorul 6, în urma unui scandal izbucnit din cauza banilor, la o partidă de barbut la care ar fi participat și membri ai grupării Rinu, din Chitila.

Între cele două clanuri a izbucnit un scandal, iar Pian a fost înjunghiat de mai multe ori cu cuțitul. A fost dus la spital de fiul lui, însă hemoragia a fost prea puternică.

Liderul Duduienilor a fost declarat decedat miercuri, în jurul orei 5.00, la două ore după ce a fost dat primul apel la numărul de urgență 112.

În timpul scandalului a fost înjunghiat și unul dintre membrii clanului Rinu, care a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgență Elias.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Citește și:

Șeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, a anunţat, marţi, că situaţia este sub control, iar instituţia are capacitatea de a gestiona situaţii ca cea apărută după bătaia dintre clanuri din Sectorul 6. În sectoarele 2 şi 5 au fost instituite dispozitive speciale de siguranţă publică, atât fixe, cât şi mobile.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Klaus Iohannis aruncă vina în curtea PSD, când vorbește de clanurile interlope din București: