Krav Maga, tehnica de apărare care poate salva viața unei femei
În România, la fiecare 30 de secunde, o femeie este agresată. Pe stradă, acasă, în lift, la serviciu. O asociaţie sportivă din Bucureşti a creat un curs de autoapărare destinat femeilor.
În România, la fiecare 30 de secunde, o femeie este agresată. Pe stradă, acasă, în lift, la serviciu. O asociaţie sportivă din Bucureşti a creat un curs de autoapărare destinat femeilor. Tehnica folosită este una specială. În doar câteva şedinţe, o femeie poate învăţa cum să-şi salveze viaţa.
Autoapărarea se învaţă în sală, dar se aplică oriunde. Nu trebuie să aveme experienţa agresiunii ca să învăţăm să reacţionăm în momentul în care suntem în pericol. În general, într-un conflict dintre un bărbat şi o femeie, forţa este disproporţionată, dar există metode pe care putem să le aplicăm ca să ne salvăm viaţa atunci când suntem atacate.
Krav Maga este o tehnică de autoapărare fără reguli. Poate fi folosită de oricine. În urmă cu cinci ani, Dana a fost atacată în faţa unei staţii de metrou.
Agresorul s-a lipit de ea şi a prins-o de gât. Fără să ştie ce are de făcut, Dana a reacţionat impulsiv. A scăpat doar pentru că a avut noroc.
În cazul unei agresiuni, cel mai mare duşman al femeii este teama. Am ales două scenarii. Primul, tentativa de strangulare, iar al doilea, atacul cu un cuţit.
Metodele de autoapărare nu au reguli. Pentru că agresorii nu au reguli. Tehnicile de bază pot fi învăţate în câteva ore. O şedinţă este 30 de lei, iar un abonament de 10 şedinţe costă 200 de lei.
Krav Maga este o tehnică israeliană, inventată în anii '30. Din 1970 a fost recunoscută, la nivel mondial, ca una dintre cele mai eficiente metode de autoapărare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰