Antena Meniu Search
x

Video La 112, se aude încă limba pandemiei. O echipă Observator vă arată oamenii din spatele vocilor care trimit ajutor

Anul 2020 ne-a schimbat viaţa aşa cum o ştiam, a adus restricţii şi noi comportamente. Dar ne-a îmbogăţit şi vocabularul. Am învăţat cuvinte pe care am fi preferat să nu le ştim: asimptomatic sau COVID. În dispeceratul 112, noua limbă a pandemiei s-a vorbit şi în prima zi a noului an. O echipă Observator vă arată oamenii din spatele vocilor care trimit ajutor.

de Redactia Observator

la 01.01.2021, 20:56

Vezi și
  • O echipă Observator vă arată oamenii din spatele vocilor care trimit ajutor.
  • La dispeceratul 112 din Capitală, prima zi din an a fost doar o nouă zi în care oamenii au avut nevoie de ajutor.

Un murmur fără sfârşit şi un sunet înfundat de taste. Este dispeceratul 112 din Capitală. Nici nu simţi că e prima zi din noul an. E doar o nouă zi în care oamenii au nevoie de ajutor. Motivul apelului e, de cele mai multe ori, acelaşi.

Operator 112: ”Numai coronavirus, evaluare, transport la spital, covid, lipsă gust, lipsă miros”.

Sunt cuvintele auzite aproape obsesiv în căştile operatorilor, de sute de mii de ori, în ultimele 10 luni. Au fost leit motivul pandemiei.

Covid-19: 450.000 de apeluri, în 2020

În spatele monitoarelor, dincolo de vocile serioase pe care oamenii le aud la telefon, sunt oameni. Cu emoţii, trăiri şi dorinţe.

Reporter: ”Ce vă doriţi de la 2021?”

Operator 112: ”Sănătate, putere de muncă şi să fie linişte. Faţă de anul ăsta, care a fost mai agitat, să fie linişte anul în care am intrat”.

Operator 112: ”Să fim sănătoşi, să fim negativi! 23.08 Mai puţini oameni bolnavi!”

În prima zi din 2021 au fost raportate 3938 de cazuri noi de îmbolnăvire, iar 74 de români au pierit din cauza virusului. De la începutul pandemiei, peste jumătate de milion de români s-au vindecat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La 112, se aude încă limba pandemiei. O echipă Observator vă arată oamenii din spatele vocilor care trimit ajutor