Lactatele româneşti au rămas fără grăsime
Mâncăm brânzeturi fermentate vândute drept caşcaval şi şi bem lapte bătut în loc de sana. Producătorii nu mai respectă reţetele adevărate, dar păstrează denumirile produselor ca să le poată vinde mai uşor. Urmăriţi un material filmat cu o cameră ascunsă
Mâncăm brânzeturi fermentate vândute drept caşcaval şi şi bem lapte bătut în loc de sana. Producătorii nu mai respectă reţetele adevărate, dar păstrează denumirile produselor ca să le poată vinde mai uşor. Urmăriţi un material filmat cu o cameră ascunsă
Piaţa este plină de produse cu denumiri româneşti, dar care sunt fabricate în alte ţări, fără a se respecta reţetele de bază.
Nici sana nu mai e la fel. Un produs vândut sub această denumire, care are mai puţin de 3,6 la sută grăsime, este de fapt lapte bătut. Smântâna ar trebui să aibă, conform reţetei originale 15% grăsime, în timp ce untul ar trebui să aibă un conţinut de grăsime de minimum 65%.
Pe lângă faptul că reţetele originale au devenit istorie, producătorii nu respectă nici măcar ceea ce scrie pe etichetă legat de conţinutul de apă, sare şi grăsimi.
În ultimul an, doar 84 de produse lactate au fost atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰