Antena Meniu Search
x

Lacul Sfânta Ana, loc de basm în inima munților

După mai bine de două luni în case, a venit şi momentul de regăsire cu natura. Lacul Sfânta Ana şi-a primit primii turişti weekendul acesta. Plimbarea pe malul lacului a fost o oportunitate bună pentru fotografii sau pur şi simplu pentru relaxare.

de Redactia Observator

la 24.05.2020, 13:49

Vezi și
  • Lacul Sfânta Ana, priveliște de vis
  • Vizitatorii, așteptați într-un paradis montan

La aproape o mie de metri altitudine, Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România. Iar perioada de izolare a fost una benefică pentru administratorii rezervaţiei.

Dosa Elek Levente, director rezervaţie - În esenţă, toată perioada de carantină am fost pe deoparte închişi, iar noi am folosit această perioadă ca să refacem puţin infrastructura de vizitare. Tot ce este regulamentar în situaţia actuală cu ce ţine de distanţarea socială, ce înseamnă la punctul de plată şi informare distanţa de minim un metru jumătate, doi metri între clienţi.

După mai bine de două luni petrecute în casă, turişti de toate vârstele, veniţi din întreaga ţară, au împânzit malul Lacului Sfânta Ana. O vacanţă demult aşteptată de aceştia, oamenii au căutat să scape de agitaţia oraşelor şi să se bucure de liniştea naturii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O parte dintre turişti au avut parte chiar şi de o întânire mai specială cu. ursul. Totuşi, oamenii nu au fost speriaţi, ba chiar unii au dorit să îi ofere din hrana lor.

Dosa Elek Levente, director rezervaţie - Cu urşii momentan ne împăcăm destul de bine, faţă de anii precedenţi, nu avem atât de multe exemplare. În momentul de faţă avem cunoştinţe de o ursoaică cu trei pui, foarte rar o vedem la plimbare şi în afară de ea cu cei trei pui, mai avem un puiuleţ de circa 2,3 ani care mai mişună prin zonă.

Chiar dacă reprezentanţii rezervaţiei susţin că sălbăticiunile nu reprezintă un pericol, este necesar să fiţi atenţi, pentru că lacul se află în zona habitatului natural al urşilor, iar aceştia pot apărea oricând. Pentru mai multe persoane, mini-excursia până la lac a fost un prilej bun pentru a face poze, dar şi mişcare.

Pentru accesul în rezervaţie se percepe o taxă per autoturism de 24 de lei pentru o perioadă de trei ore. Pentru fiecare oră depăşită, însă, după acest timp se plătesc încă 4 lei. În preţ este inclusă parcarea şi întreţinerea rezervaţiei. Lacul Sfânta Ana rămâne deschis pentru turişti doar în weekend.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Lacul Sfânta Ana, loc de basm în inima munților