Antena Meniu Search
x

Litoralul pentru toţi s-a transformat în litoralul gunoaielor. E plin de meduze, aduse de curenţi la mal

Litoralul pentru toţi s-a transformat în litoralul gunoaielor! Cei care au vrut să profite de preţurile mici din această perioadă şi să se bucure de ultima baie în mare au fost întâmpinaţi de o panoramă deplorabilă.

Vezi și

Litoralul pentru toţi s-a transformat în litoralul gunoaielor! Cei care au vrut să profite de preţurile mici din această perioadă şi să se bucure de ultima baie în mare au fost întâmpinaţi de o panoramă deplorabilă. În lipsa coşurilor de gunoi- pet-uri, pahare din plastic, ambalaje de mâncare sau chiştoace de ţigări- sunt aruncate la voia întâmplării de turişti. Mai mult, litoralul este plin de meduze, aduse de curenţi la mal. Şi parcă sunt mai multe ca niciodată, spun specialiştii. Deşi nu sunt periculoase, specialiştii ne recomandă să nu le atingem pentru a evita eventuale iritaţii.

Pare o scenă desprinsă din romanele de aventuri ale lui Jules Verne. Sunt imagini surprinse la doar 50 de metri de malul românesc al Mării Negre, însă. Meduze de toate dimensiunile au invadat adâncurile. Parcă mai multe ca niciodată, spun turiştii care vin la Mamaia an de an, dar şi specialiştii. 

Florin Timofte - director tehnic Institutul de Cercetări marine: În general, la momentul la care se încheie vara, începe schimbarea sezonului, apar furtuni mai intense, sunt împinse către mal şi, din nefericire pentru turişti, ele eşuează şi pe plajă, creând un oarecare disconfort pentru ei. 

Deşi ele nu sunt periculoase pentru om, pot crea iritaţii şi complicaţii pentru cei mai sensibili. 

Florin Timofte - director tehnic Institutul de Cercetări marine: Dacă ai o piele mai sensibilă, dacă le atingi cu mâna şi apoi pui mâna la ochi nu e o senzaţie plăcută, pot fi deranjante. 

Simion Nicolaev - director Institut cercetări marine: Singura problemă care poate fi asociată unui indicator de impact ar fi cantitatea. Aceste meduze sunt consumatoare de organisme plantonice şi reprezintă o concurenţă pentru hrana peştilor şi a altor organisme marine vii

Până să ajungă în apă însă, turiştii se lovesc de neplăceri încă de pe plajă. Gunoaiele sunt la tot pasul. În lipsa coşurilor, unii aruncă resturile pe nisip. 

Mulţi încearcă să închidă ochii însă şi să se bucure de ofertele tentante din această lună, când o săptămână la mare costă între 150 de lei şi 600 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Litoralul pentru toţi s-a transformat în litoralul gunoaielor. E plin de meduze, aduse de curenţi la mal