Lumina ecranului telefonului sau al tabletei îmbătrâneşte retina. Copiii sunt cei mai afectaţi
Lumina albastră emisă de telefoane, tablete şi televizoare este un pericol major pentru ochi! Iar una dintre afecţiuni este îmbătrânirea retinei.
Lumina albastră emisă de telefoane, tablete şi televizoare este un pericol major pentru ochi! Iar una dintre afecţiuni este îmbătrânirea retinei. Primele victime ale luminii albastre, de cinci ori mai puternică decât cea obişnuită, sunt copiii.
Albert este absorbit de jocul preferat. Se concentrează să câştige cât mai multe puncte şi uită să-şi mai relaxeze ochii. Ruxandra Luca, mama lui, ştie cât de periculoase sunt tableta şi telefonul, aşa că îi impune limite.
Albert poate să se joace cu telefonul doar o oră pe zi. Îi este greu să stea departe de tehnologie, când toţi colegii lui au gadgeturi de ultimă generaţie.
Un fenomen pe care îl ştiu bine şi medicii oftalmologi. În faţa lor ajung zilnic tot mai mulţi copii care au probleme cu vederea.
- Biserica face praf singura Staţiune de Cercetare legumicolă din Muntenia. Vrea 8 milioane de euro pe 7 hectare pe...
- O banală răceală i-a schimbat viaţa lui Teo. Colegii de la grădiniţă strâng bani pentru operaţia care îl...
- Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, personal și aparatură ca în Occident
Copiii sunt mai afectaţi decât adulţii, pentru că ochii lor absorb mult mai repede lumina albastră emisă de ecranele telefoanelor. În plus, tehnologia provoacă dependenţă.
În cazul adulţilor, medicii recomandă ochelarii de protecţie şi o poziţie corectă în faţa monitorului: cu ecranul aşezat cât mai departe, orientat mai jos faţă de direcţia ochiului. Pentru copii, există alternative mult mai sănătoase.
Statisticile arată că aproape 90% dintre adolescenţii din România petrec pe internet peste 3 ore şi jumătate în fiecare zi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰