Antena Meniu Search
x

Patru din zece vânzători din România au facultate

Patru din 10 vânzători din România au facultate! Tot mai mulţi angajaţi români sunt supracalificaţi, adică au un job sub nivelul lor de pregătire. Specialiştii spun că de vină sunt, în general, tinerii care în loc să înveţe o meserie, fac o facultate "de ruşine".

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 22:09

Vezi și

Patru din 10 vânzători din România au facultate! Tot mai mulţi angajaţi români sunt supracalificaţi, adică au un job sub nivelul lor de pregătire. Specialiştii spun că de vină sunt, în general, tinerii, care în loc să înveţe o meserie fac o facultate "de ruşine".

Cătălina a terminat facultatea de Management în 2007, la o universitate particulară. Încă din tipul facultăţii s-a angajat ca vânzătoare şi nu şi-a mai schimbat meseria.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Speră să promoveze cândva pe o funcţie mai înaltă în acceaşi companie în care lucrează de 15 ani.

În situaţia Cătălinei sunt aproape 18% dintre români. Deşi au treminat facultatea lucrează pe un post unde nu sunt necesare studii superioare. Cele mai multe persoane supracalificate sunt în vănzări - 36,3%, potrivit Eurostat.

Pentru angajatori, facultatea e un plus

Mulţi tineri merg la facultate pentru a nu fi stigmatizaţi, deşi în piaţă sunt meserii foarte bănoase pentru care nu sunt necesare studii stuperioare.

Tinerii sunt în general supracalificati. Unul din trei absolvenți de facultate are o ocupatie ce necesită doar studii medii, potrivit unui studiu. Studenţii speră să fie printre cei norocoşi.

În România, 40% din angajaţi au studii liceale şi 20 la sută studii superioare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Patru din zece vânzători din România au facultate