Antena Meniu Search
x

O maimuţă evadată de la grădina zoologică din Piatra Neamţ a dat bătăi de cap localnicilor

O maimuţă evadată de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ a pus pe fugă zeci de localnici, poliţişti şi jandarmi

Vezi și

O maimuţă evadată de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ a pus pe fugă zeci de localnici, poliţişti şi jandarmi. Maimuţa, un mascul adus în România în urmă cu două zile, a scăpat din cuşcă, a escaladat acoperişuri şi a poposit într-un cartier rezidenţial. Oamenii care au încercat să o prindă au speriat-o atât de tare, încât, la un moment dat, i-au pierdut urma. Autorităţile au găsit în cele din urmă un veterinar care a tranchilizat animalul ca să poată fi dus înapoi la Zoo.

Depăşită numeric, a compensat prin viteză. Maimuţa i-a fentat rapid pe îngrijitori. Şi şi-a continuat cursa pe străzile din oraş.

De dimineaţă, animalul a scăpat de la Grădina Zoologică şi a pornit la plimbare pe acoperişurile caselor. A trecut de stadionul din oraş şi a ajuns într-un cartier rezidenţial. Acolo, o femeie a alertat autorităţile.

Pe strada cu vile au sosit pompierii şi jandarmii. Cum singurul veterinar autorizat să folosească o armă cu tranchilizant era plecat din oraş, pe urmele maimuţei fugare au fost trimişi doi îngrijitori "înarmaţi" cu o plasă pentru capturarea animalelor.

Maimuţa i-a supus la un adevărat test de rezistenţă. I-a forţat să se urce pe schelele caselor în construcţie, să sară garduri şi să se caţere pe acoperişuri. 

Maimuţa, un mascul din rasa macac, adus recent la Piatra Neamţ, l-a scos din casă şi pe subprefectul judeţului. 

Urma să fie dusă la veterinar pentru deparazitare, dar a scăpat din cuşcă, înaintea transportului. 

Administratorul Grădinii Zoologice din Piatra Neamţ: "S-au agitat, cum se agită la noi românii, au venit pompierii, au speriat-o."

În cele din urmă, autorităţile au găsit un medic veterinar care a reuşit să localizeze şi să tranchilizeze animalul. Maimuţa a fost dusă înapoi la Grădina Zoologică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O maimuţă evadată de la grădina zoologică din Piatra Neamţ a dat bătăi de cap localnicilor