Antena Meniu Search
x

Marea Neagră nu e doar în poze

Asta o ştiu cei care au fost măcar o dată la mare. Deşi pare greu de crezut, aproape un sfert dintre români n-au văzut Litoralul decât în poze.

Vezi și

 Asta o ştiu cei care au fost măcar o dată la mare. Deşi pare greu de crezut, aproape un sfert dintre români n-au văzut Litoralul decât în poze.

Desculţi şi arşi de soare, la ghetourile din Rahova zeci de copii trăiesc o după amiază obişnuită. Sabina se bălăceşte la furtun. Pentru ea, distracţia mare e când mama spală un covor în faţa blocului. Valentina e mai norocoasă. O prietenă i-a dăruit o păpuşă iar cel mai mare vis al lor, la propriu, e să ajungă la mare.

Încă nu ştie, dar visul s-ar putea concretiza curând. Un tânăr din Bucureşti vrea ca în această vară să ducă la mare 300 de copii. Într-o garsonieră minusculă, trei fraţi stau pe canapea. Cel mijlociu strânge la piept o medalie câştigată la fotbal, iar mezinul Alex vizionează o înregistrare de la mare. Nimeni din familia lui n-a fost niciodată acolo.

E primul copil din campanie care va atinge valurile şi parcă nici nu-i vine să creadă. Un slip, tricou şi o pereche de pantaloni scurţi şi bagajul e gata. Între timp, ochii mamei se umplu de lacrimi. Bucuria e dublă când află că drumul va fi parcurs într-o decapotabilă.

A fost cel mai lung drum de până acum dar, la capăt lui se împlineşte un vis: Alex cunoaşte marea iar ea e toată numai a lui. Ţopăie, se tăvăleşte printre valuri şi îi imită pe oamenii pe care i-a văzut la televizor înnotând şi nu se dă dus din apă nici după lăsarea întunericului.

Campaniei s-au alăturat deja mai multe vedete şi sportivi, iar dacă iniţiatorul va reuşi să adune destule fonduri, alţi 299 de copii vor simţi, timp de o săptămână, bucuria lui Alex. Iar la final, pentru ei, marea nu va mai fi doar în fotografii, ci vor avea acasă o fotografie de la mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Marea Neagră nu e doar în poze