Antena Meniu Search
x

Video Maşină istorică a Parlamentului britanic, în curtea unui colecţionar din Maramureş

O maşină care a aparţinut Parlamentului britanic şi-a găsit o nouă casă în Maramureş. La Remeţi, unde un colecţionar de automobile istorice a adunat nu mai puţin de opt astfel de maşini deosebite. Deşi pensionar, acesta îşi cheltuieşte cam toţi banii pe repararţii şi întreţinere dar, spre norocul lui, soţia îl încurajează.

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 16:35

Vezi și

Or fi mașinile moderne rapide și pline de tehnologie, dar cele vechi au în spate crâmpeie de istorie. Exact asta caută şi Vasile Șofineț, colecţionar din Remeţi. Bărbatul este pur şi simplu îndrăgostit de autoturismele de altă dată.

Vasile Șofineț, colecționar: Prima care am facut mercedesul ăla , apoi am adus coada de randunică, apoi AROm, Ims, BMW şi limuzina din Anglia

Maşina adusă din Regatul Unit are istoria ei

Maşina ar face parte dintr-o serie limitată construită special pentru membrii Guvernului britanic. Iar dotările rivalizează cu cele ale automobilelor moderne. În ceea ce priveşte eleganţa însă, câştigă detaşat.

Vasile Șofineț, colecționar: Interiorul e de lemn mahon cu două rezervoare cu comutator dreapta stânga, cu aer condiţionat. În spate decapotabilă, cu cutie automată.

Limuzina Daimler a fost fabricată în anul 1988. Are un motor de 4300, pe benzină şi poate atinge chiar și 140 de km/h. Restaurarea sa l-a costat pe colecționar 10.000 de euro, dar sacrificiile au meritat.

Vasile Șofineț, colecționar: Aşa satisfacţie ca atunci când o văd pornită în stare de funcţionare să corespundă starea tehnică pentru un aşa vehicul istoric, mai mare plăcere nu îmi trebuie, vă spun.

Fost mecanic auto, Vasile Şofineţ iubeşte autoturismele şi caută să-şi marească micul parc auto. Are şi noroc. Pasiunea pentru maşini istorice o împărtășește cu soția alături de care face mereu, când poate, excursii în automobilele de epocă.

Maria Șofineț: Mie imi place ARO, imi plac astea mai... De fapt primul permis pe care l-am avut a fost de tractor. Sunt tractoristă

Pentru că locuiește într-o localitate în care majoritatea vorbește limba ucraineană, maramureșeanul are de gând să mai adauge la colecția sa și un Moskvitch.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Maşină istorică a Parlamentului britanic, în curtea unui colecţionar din Maramureş