Antena Meniu Search
x

Noua stare de alertă vine cu noi măsuri de relaxare

Începem şcoala cu cifre mici în ce priveşte cazurile noi de infecţie cu noul coronavirus - 692 de cazuri noi. Nu am mai înregistrat un bilanţ atât de mic de la sfârşitul lunii iulie. Ar putea fi o rază de speranţă, doar că s-au făcut extrem de puţine teste, doar șapte mii. Şi numărul deceselor este pe linie descendentă - 22, faţă de 36 câte au fost ieri. Iar în stare gravă, la ATI, sunt 456 de internaţi. Un lucru e cert. Mâine intră în vigoare o nouă stare de alertă şi avem noi relaxări.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 14.09.2020, 21:50

Vezi și
  • Din 15 septembrie ar urma să fie permise adunările, mitingurile și demonstrațiile cu până la 100 de persoane.

Pe 15 mai, am ieşit din starea de urgenţă şi am intrat în starea de alertă. A fost primul val de relaxări importante după o perioadă de restricţii dure: în sfârşit, aveam voie să mergem la biserică, la coafor sau la stomatolog.

Cel mai important era că puteam ieşi din casă fără declaraţia pe propria răspundere. 

Mall-urile rămâneau închise, la fel si terasele. 

Din iunie, ne-am mai relaxat puţin: s-au deschis şi centrele comerciale, şi terasele, iar de curând, am trecut pe listă şi restaurantele.

Acum, şi scolile sunt deschise. 

Şi noua stare de alertă ce va fi aprobată de mâine vine cu alţi paşi mici de releaxare: vor fi permise adunările, mitingurile și demonstrații cu până la 100 de persoane, în aer liber. Râmân în continuare închise stadioanele şi piscinele interioare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Noua stare de alertă vine cu noi măsuri de relaxare