Video Matcha, pudra japoneză de ceai verde, face furori în România
Se foloseşte la diverse băuturi sau deserturi. Chiar dacă gustul nu convinge pe toată lumea, beneficiile sale pentru sănătate sunt o certitudine. Din acest motiv, este de aşteptat ca, la nivel global, industria matcha să se dubleze în următorii ani.
Un matcha latte rece poate fi alegerea ideală pentru o zi caniculară! Se face în 5 minute şi este o combinaţie din pudră fină de ceai verde şi lapte sau băutură vegetală.
"Un verde destul de intens, pe urmă este mirosul care este foarte important, va mirosi dulce, puţin a iarbă. Dacă este o matcha de calitate şi a fost procesată aşa cum trebuie o să fie foarte catifelată pudra şi originea, să fie din Japonia", a explicat Lengyel Attila, maestru în prepararea matcha.
Cine vrea să-şi facă matcha acasă, îşi poate cumpăra un kit de începător. Costă în jur de 300 de lei şi conţine ustensilele pentru prepararea băuturii, dar şi pudra de matcha. Şi de altfel e foarte uşor de făcut.
În vreme ce unii sunt fani declaraţi, alţii nu se dau în vânt după cafeaua sau ceaiul cu matcha. Pe internet, au apărut sute de clipuri amuzante despre acest trend care are adepţi dar şi critici.
Desert surpriză din matcha
Ca să mai îndulcească gustul puternic vegetal, unii comercianţi adăugă diverse arome.
"Vreau cumva să ajungă la cât mai mulţi oameni! Primul care îşi ia cu aromă, după a doua oară îşi ia fără! Cea mai vândută este cea cu vanilie, este o aromă destul de căutată, următoarea este cu căpşuni", a povestit Hanah Adlah, proprietar local matcha.
Andreea foloseşte pudra de matcha la propria ei reţetă de îngheţată verde.
"El în Japonia este un ceai. Oamenii nu beau matcha acolo cu lapte, nu beau matcha îndulcită, o beau aşa cum o fac eu acum şi prin mişcări uşoare de W şi M, combinăm apa cu pudra de matcha. Oamenii încearcă, sunt reticenţi în continuare, dar sunt mult mai deschişi. Dacă n-ai avut niciodată contact cu matcha, îngheţata cu matcha este cel mai bun contact pe care poţi să-l ai!", a transmis Andreea Suciu, influencer.
Pudra de matcha este mai concentrată în cafeină şi antioxidanţi decât ceaiul verde, prin modul în care au fost tratate frunzele din care este făcută. Medicii spun că previne deteriorarea celulelor, scade riscul apariţiei bolilor cronice, ajută la protejarea ficatului şi îmbunătăţeşte funcţionarea creierului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰