Antena Meniu Search
x

Medic decorat, cercetat pentru luare de mita

Un medic de la spitalul Grigore Alexandrescu, decorat pentru salvarea copiilor arsi in tragedia de la Giulesti, este suspectat ca a cerut bani pentru operatii.

Vezi și

Seful sectiei de anestezie si unul dintre chirurgii ortopezi ai spitalului au fost prinsi in flagrant cand primeau 800 de lei de la parintii unui pacient. Acesta ar fi fost tariful lor pentru a intra in operatie.

Chirurgul ortoped Stefan Ozsvath si medicul anestezist Florin Rusu de la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost retinuti dupa o zi plina. Trei operatii, fiecare la pret de 1.000 de lei, spun procurorii.

Chirurgul ar fi fost cel care se targuia cu rudele pacientilor pentru onorariu. Negocierile s-ar fi purtat pe holurile spitalului, inainte ca bolnavul sa fie dus in sala de operatii. Banii s-ar fi impartit apoi intre chirurg, medicul care urma sa-l asiste si anestezist.

Imediat dupa operatie, chirurgul si anestezistul au fost retinuti.

La perchezitie, procurorii au gasit in buzunarele chirurgului peste 3.000 de lei. Tot 3.000 de lei avea la el si medicul anestezist. Anchetatorii trebuie sa demonstreze ca banii erau din spagi de la spitalul pentru copii.

Medicul anestezist acuzat ca a luat spaga avea o reputatie nepatata dupa aproape trei decenii de cariera. Era seful sectiei de anestezie de la Grigore Alexandrescu si in 2011, a fost decorat pentru pentru salvarea copiilor arsi in tragedia de la Giulesti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Medic decorat, cercetat pentru luare de mita