Antena Meniu Search
x

Medicii nu sunt plătiţi pentru prelevările de organe făcute noaptea sau în timpul liber

Paradoxal, în România a crescut numărul de transplanturi, dar listele de aşteptare se tot măresc.

Vezi și

 Paradoxal, în România a crescut numărul de transplanturi, dar listele de aşteptare se tot măresc. Medicii din România şi-au propus să salveze anul acesta aproape 500 de vieţi. Statul, însă, dă bani doar pentru o sută.

Pentru prelevările făcute noaptea sau în timpul liber, medicii nu sunt plătiţi. Maria se simţea tot mai rău. Stătea tot mai des în pat şi luase foarte mult în greutate. Până într-o zi. Dar Maria nu a depins doar de un organ sănătos şi compatibil. O mână de oameni duc o luptă dură pentru a salva viaţa celor de pe listele de aşteptare.

Apoi este anunţat şi coordonatorul de transplant din spital care verifică procedura de declarare a morţii cerebrale. E abia începutul. Iar pasiunea e singura recompensă. Munca nu le lasă timp pentru familie, iar pentru munca lor nu sunt plătiţi. Roxana este coordonator regional de transplant, dar face aceeaşi muncă de convingere şi la patru spitale din Capitală.

De 15 ani, Roxana se încarcă cu emoţiile familiilor de la care încearcă să obţină acordul de donare. Chiar dacă au lipsit banii, transplanturi s-au făcut. Din bunăvoinţa şi pasiunea unor oameni.

Până acum, în 2014 au fost 47 de donatori în moarte cerebrală şi au fost realizate 94 de transplanturi de rinichi, 44 de ficat, două de inimă şi patru de pancreas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Medicii nu sunt plătiţi pentru prelevările de organe făcute noaptea sau în timpul liber