Antena Meniu Search
x

Video Meniul de Revelion, livrat la domiciliu. În bucătăriile restaurantelor se fac ultimele pregătiri

Nu avem timp, chef sau pur şi simplu nu suntem maeștri în bucătărie. Nu-i nimic, se ocupă bucătării profesioniști de masa de Anul Nou. Fie că vorbim de produse tradiționale, de preparate sofisticate sau de mâncare vegană, toate acestea pot fi comandate de la restaurantele care în anii trecuţi organizau petreceri cu mese festive de Revelion. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 29.12.2020, 22:34

Vezi și
  • Toate bunătăţile sunt la un click distanță și sunt preparate proaspăt pentru a ajunge acasă la clienți chiar înainte de miezul nopţii.

Toate bunătăţile sunt la un click distanță și sunt preparate proaspăt pentru a ajunge acasă la clienți chiar înainte de miezul nopţii.

Tochitură, salată de beouf, răcituri, sarmale, peşte, prăjituri sau plăcinte, şi lista poate continua. Toate bunătăţile le găsim în bucătăria unui restaurant din Bucovina. 

Mai este puţin până la trecerea dintre ani, iar pregătirile sunt în toi.

Anişoara Rotaru, administrator: La masa festivă vor fi antreul rece, format din preparate, brânzeturi tradiţionale, rulade de casă, un antreu cald, format dintr-un preparat de curcan, peşte, o friptură de vită şi desert tradiţional”.

Meniu variat, la un click distanță

Meniul poate varia în funcţie de preferinţele clienţilor, dar cele mai cerute sunt produsele tradiţionale precum ciulama de hribi şi celebrele plăcinte poale-n brâu.

Cotletul de porc afumat, pastrama de vită, cârnaţii şi slănina sunt doar câteva dintre preparatele care trebuie să fie gata din timp.

Bogdan Boşca, bucătar: ”Am pregătit afumăturile, acuma scoase din afumătoare, pentru turiştii noştri, pentru următoarele zile, la pachet”.

Preparate vegane pentru masa de Revelion

Iar pentru cei care exclud carnea din preparatele de sărbători, administratorii restaurantelor vegane au meniul pregătit.

Alin Opincaru, administrator restaurant: ”Avem variante de burgeri care sunt la gust 1 la 1 cu carnea normală. Toate produsele clasice: sarmale, salate de boeuf, chiftele. În rest, toată gama de pateuri din seminţe, o tartă de praz cu ciuperci de exemplu, icre de amarant, falafel, chiar şi sushi”.

Şi în Suceava, restaurantele au început deja să pregătească meniul pentru Revelion, pe care să-l trimită la pachet clienţilor.

Florin Asandului, bucătar restaurant Suceava: ”Aici pregătim tocăniţele. Avem răciturile la fiert, sărmăluţele, deja am pus varza la desărat, deja trebuie să le învârtim. Am pregătit friptura de purcel care va intra la cuptor, va sta peste noapte, ca să fie cât mai fragedă. Am luat şi am marinat puii”.

La un restaurant din Suceava, o masă festivă de 4 persoane - formată din aperitiv, felul 2 şi felul 3 - costă între 300 şi 600 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Meniul de Revelion, livrat la domiciliu. În bucătăriile restaurantelor se fac ultimele pregătiri