Video Metodă experimentală de limitare a răspândirii coronavirusului, în Braşov
Metodă experimentală de limitare a răspândirii coronavirusului, în Braşov. Centrul de informaţii pentru Cetăţeni, unde de obicei se adună multă lume, a fost dotat cu lămpi care dezinfectează aerul cu raze ultraviolete. Sistemul a costat mai puţin de nouă mii de euro. Dacă se va dovedi eficient, va fi implementat şi în alte instituţii.
- Valoarea sistemului de dezinfecţie cu raze UV-C este de 8.700 de euro.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Pentru ca şi angajaţii, şi cetăţenii care ajung la Centrul de Informaţii din Braşov să fie în siguranţă şi în pandemie, de câteva zile pe tavanul instituţiei au fost montate lămpi speciale. Au lumină ultravioletă, care dezinfectează aerul. Un aspect esenţial într-un spaţiu în care ajung zilnic zeci de oameni.
Daniela Ion, inspector Primăria Brașov: Sunt amplasate pe toată perioada pandemiei, tocmai cu scopul de a evita răspândirea virusului, ne ajută pentru că sunt funcţionale atât timp cât este program cu publicul.
Sistemul este format din nouă lămpi, montate în tavanul spaţiului în care funcţionează Centrul de Informații pentru Cetăţeni. Sistemul poate fi pus în funcţiune şi în timp ce în centru se desfăşoara activitatea cu publicul.
Fie că vor să depună o cerere la primărie, să solicite acte sau lămuriri în diverse privinţe, oamenii repiră aer purificat. Lămpile rămân în perioada de testare încă o săptămână.
Localnică: Este o idee foarte bună! Este eficient pentru sănătatea noastră, a cetăţenilor, a noastră, a angajaţilor. Simţim că se purifică aerul, că putem respira altfel.
Localnică: Dacă ne fereşte şi ne face să fim sănătoşi, de ce nu?
Localnică: Lucrez la creşă, şi noi îl folosim în fiecare zi. E foarte bun, să ştiţi.
Valoarea sistemului de dezinfecţie cu raze UV-C este de 8.700 de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰