Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! „Micul Mozart” de la Iasi are o bursa de la stat de cinci euro pe luna

In Iasi, exista un baietel de 11 ani care canta la pian atat de bine, incat a fost invitat pe scena Filarmonicii din Viena. Acum vin cu vestea proasta: Calin nu va ajunge acolo, pentru ca nu are bani. Statul roman i-a acordat o bursa jignitoare: cinci euro pe luna

Vezi și

De la o competitie internationala desfasurata in Croatia, Calin Calfa - pe atunci in varsta de 10 ani - s-a intors cu premiul intai la categoria lui de varsta. "Micul Mozart", asa cum i se mai spune, nu s-a culcat pe lauri. A mai castigat, de atunci, niste premii. Unele in strainatate, in Austria si Franta, altele in tara. “Anul acesta, am participat la Olimpiada de Interpretare Instrumentala, la pian, unde-am luat locul I, la faza judeteana, cu 100 de puncte si premiul I la Olimpiada Nationala”, a spus Calin Calfa.

Printre concursuri si lectii, a mai avut timp si de un "master-class", tinut la Viena, cu profesori academicieni. “Tot ce am invatat este foarte important. Ma ajuta foarte mult. Aflu cum se canta unele lucruri pe care nu stiu exact sa le fac si singur”, a mai spus “Micul Mozart”.

Pentru lectiile cu profesorii universitari, parintii lui Calin au platit destul de mult, mai ales ca baietelul nu e la varsta la care poate fi lasat sa plece singur, intr-o tara straina. Are nevoie permanent de un parinte alaturi de el. “Un master-class se ridica undeva la 1.000 de euro, plus-minus 200 de euro, depinde de numarul de ore pe care doresti sa le faci. Dar cu doua-trei ore n-ai facut nimic”, a explicat Geanina Albu, mama copilului.

Profesorii de la Colegiul de Arte ,,Octav Bancila" se straduiesc si ei sa-l ajute pe Calin sa se afirme. Asa ca fac tot ce pot, inclusiv financiar. “Fac mari sacrificii pentru mine, ca am incredere in mine, ca pot sa ma descurc. Suntem toti motivati de rezultate. Si vrem sa muncim in continuare, pentru alte rezultate din ce in ce mai bune”, a mentionat Calin Calfa.

Pe 7 august, ar trebui sa urce pe scena Filarmonicii din Viena. Ar fi pentru a doua oara cand ar canta alaturi de faimosii muzicieni. “As vrea sa cant pe scena Filarmonicii”, a tinut sa sublinieze micutul.

Plecarea si sederea in Austria, impreuna cu mama lui, ar costa undeva pe la 3.000 de euro. Iar statul nu contribuie cu mai nimic. “Calin este bursier al statului roman. Va primi suma de 23 de lei pe luna. Sunt concursuri nationale si internationale pe care le suportam singuri din punct de vedere financiar”, a mai sustinut mama copilului.

Nici premiile nu sunt asa cum ar trebui sa fie. Dupa ce a castigat premiul intai la Olimpiada Nationala, Calin a fost recompensat cu 120 de lei. O suma mult mai mica decat cheltuielile de deplasare la Cluj-Napoca, acolo unde s-a tinut concursul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! „Micul Mozart” de la Iasi are o bursa de la stat de cinci euro pe luna