Antena Meniu Search
x

Minivacanţa de 1 Decembrie. Petrecere autentic românească la Băile Felix: "Un pic de şoric, un pic de lebăr, un pic de turtă de casă. Cum am fost învăţaţi în copilărie"

Minivacanţa e pe cale de a se încheia, iar dacă majoritatatea turiştilor au mers pe pârtii, cei care au vrut să scape de ger, au ales staţiunile balneare. Oferte au fost chiar şi pentru cei mai pretenţioşi. Aceştia au mers în Ţinutul Buzăului, acolo unde peisaje pur şi simplu îţi taie respiraţia. Însă, indiferent de destinaţia aleasă, din meniul românilor, nu a lipsit ieri fasolea cu ciolan sau poamana porcului.

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 11:51

Vezi și

Concediul perfect însemnă relaxare, mâncare bună sau servicii impecabile. Iar de asta au parte sute de turişti care îşi petrec minivacanţa la Băile Felix.

Turist: Am zis că dacă vremea e posomorâtă afară, să îmi fac weekendul aşa frumos la băi.

Turist: După atâta muncă merge şi un pic de relaxare. E şi minivacanţa asta de 1 decembrie, e perfect înainte de sărbători. 

Iar ca să prindă un loc în paradisul balnear la început de decembrie, turiştii au fost nevoiţi să-şi facă rezervare cu luni înainte. Chiar dacă afară temperaturile erau cu minus, bazinul cu apă termală a fost atracţia principală. De Ziua Naţională a României, oamenii au avut parte şi de o petrecere autentic românească.

Turist: Un pic de şoric, ca la mama acasă. Un pic de lebăr, un pic de turtă de casă. Cum am fost învăţaţi în copilărie.

Pentru un sejur de 5 nopţi la Băile Felix turiştii au plătit chiar şi 1.300 de lei.

În cealată parte a ţării, într-un peisaj de basm din Ţinutul Buzăului, s-a dat startul celui mai mare camping.

Aurel Boboc, administrator camping: Toate rulotele de la noi din camping, care vin aici, au în interior un sistem de încălzire, ca și într-un apartament. 

Musafirii au fost aşteptaţi cu tot ce e mai bun.

Claudia - bucătar: Ne așteptăm turiștii cu produse tradiționale, avem o iahnie de fasole cârnați. 

Preţul pentru o noapte de cazare la rulotă este de doar 50 de lei pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Minivacanţa de 1 Decembrie. Petrecere autentic românească la Băile Felix: "Un pic de şoric, un pic de lebăr, un pic de turtă de casă. Cum am fost învăţaţi în copilărie"