Antena Meniu Search
x

Mobilizare fără precedent pentru salvarea Mihaelei! 'Fata cu ochii căprui' are nevoie de o operație costisitoare pentru a supraviețui

Povestea Mihaelei Matei a impresionat o țară întreagă. 'Fata cu ochii căprui' are nevoie de o operație costisitoare pentru a supraviețui.

Povestea Mihaelei Matei a impresionat o țară întreagă. 'Fata cu ochii căprui' are nevoie de o operație costisitoare pentru a supraviețui.

Este frumoasă, mereu zâmbitoare, dornică de viaţă, iar prietenii spun că este o luptătoare. Este vorba despre Mihaela Matei, din Botoşani, o tânără de 29 de ani. În acest an ea a primit o veste pe care nimeni nu şi-ar dori să o audă.

A fost diagnosticată cu tumoră mediastinală malignă (cancer la mediastin, cu metastaze pe plămâni). Totul a început în luna mai a acestui an, atunci când fata cu ochii căprui a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Botoşani cu senzaţie de sufocare şi cu dureri în piept şi în spate, notează ziarulevenimentul.ro.

Pe acelaşi subiect

Peste doar o lună de zile s-a internat la Spitalul Judeţean, unde în urma unui examen CT a fost observată tumora în zona mediastinului. Speriată şi dezorientată, Mihaela a sperat ca totul să fie o eroare, astfel că a făcut alte analize atât la Iaşi, cât şi la Spitalul Monza din Bucureşti, iar diagnosticul a fost acelaşi. A început să se informeze cât mai mult despre această boală şi aşa a aflat despre Centrul Medical „Anadolu”, din Istanbul.

S-a îmbarcat în avion cu gândul de a lupta pentru viaţa ei şi a ajuns în Turcia, unde a fost supusă altor analize. Medicii turci i-au spus că tumora se află în stadiul 2E şi a fost preluată de prof. dr. Zafer Gulbas, cel care i-a dat Mihaelei vestea că boala poate fi învinsă.

Pe data de 11 octombrie, ea a început tratamentul cu citostatice, iar prima cură a costat-o 8.200 de euro. Următoarele cure vor costa 6.500 de euro, iar medicii turci spun că ar avea nevoie de până la 8 cure. Costurile se ridică la 52.000 de euro, iar dacă se mai adaugă şi costurile cu deplasare până în Turcia şi alte analize, suma de care ar avea nevoie tânăra din Botoşani ajunge la aproximativ 70.000 de euro, pe care familia speră să o strângă cu ajutorul oamenilor cărora le pasă de cei din jur.

Prietenii Mihaelei au creat un grup pe Facebook, acolo unde oamenii sunt invitați și li se explică povestea tinerei de 29 de ani.

În ajutorul fetei au sărit și mai mulți oameni care dețin afaceri în Botoșani. Într-un bar a fost pusă o urnă pentru strângere de fonduri, iar un salon de make-up și-a donat toate încasările.

Femeile care fac parte din grupul „Mămici din Botoşani” s-au mobilizat şi vor ieşi cu hăinuţe la vânzare pe Pietonalul Unirii, iar banii îi vor dona pentru Mihaela.

Cei care vor să o ajute pe Mihaela pot dona bani în următoarele conturi:

BANCA TRANSILVANIA

Titular cont: Matei Mihaela

EURO: RO31BTRLEURCRT0304982301

LEI: RO81BTRLRONCRT0304982301

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mobilizare fără precedent pentru salvarea Mihaelei! 'Fata cu ochii căprui' are nevoie de o operație costisitoare pentru a supraviețui