Antena Meniu Search
x

Video Lacrimi de neputinţă vărsate de familia bărbatului mort, infectat cu Covid şi dispărut din spital: "De ce, Doamne, atâta suferinţă"

Clipe de groază pentru o familie din Bucureşti, după ce a venit să ridice trupul neînsufleţit al celui care a fost soţ şi tată pentru trei copii. Oamenii au aflat, la spitalul Floreasca, acolo unde bărbatul a fost tratat de COVID, că o altă familie l-a preluat şi l-a şi îngropat.

de Marin Alexa

la 04.01.2021, 20:02

Vezi și

Eroarea uriaşă este acum cercetată penal şi se poate ajunge până la deshumare.

Pacient mort, infectat cu Covid-19, dispărut din spital

O durere imensă şi un mare regret. Asta simte soţia unui pacient decedat, dispărut din spital, care n-a putut să-şi ia rămas bun de la cel lângă care a trăit o viaţă întreagă. Şi nici n-a putut să-l conducă pe ultimul drum. Trupul bărbatului de 60 de ani era de mult sub pământ. 

Bogdan Opriţă purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: "Se pare că în acelaşi timp cu persoana pentru care rudele s-au prezentat astăzi ar mai fi decedat încă o persoană a căror rude au venit în data de 31 ca să o ridice"

Familia nu a mai vorbit cu el de la internare

Bărbatului i s-a făcut rău pe 21 decembrie. Familia a chemat ambulanţa, iar de atunci n-au mai schimbat o vorbă. 

Mioara Păuna, soţia pacientului: "L-au internat, marti după-amiaza m-a anunţat că l-au intubat. Bine, din momentul ala a rămas intubat. Noi n-am mai putut să comunicăm cu el" 

Pacientul suferea de alte boli de plămâni, astfel că infecţia i-a fost fatală. Medicii nu i-au dat şanse. 

Mioara Păuna soţia pacientului: "Ne tot spuneau că starea s-a agravat. Şi nu ne mai dadeau sperante. Pe 29, într-adevăr, ne-au anunţat la 17.50 că la 16.10 a decedat"

Trupul pacientului decedat, de negăsit

A doua zi, soţia a venit să semneze certificatul de deces şi i-a rugat pe cei de la spital să păstreze trupul până pe 4 ianuarie, când ieşea toată familia din izolare. Când să ridice trupul însă, a fost de negăsit.

Soţia decedatului: - "Şi am intrat. Am vazut toate cadavrele care sunt acolo in frigidere. Şi de Covid, şi care nu sunt de Covid"

Reporter: - "Iar soţul dumneavoastră?"

Soţia decedatului: - "Nu"

Decedatul ar fi fost dat altei familii şi îngropat deja

Familia a sunat imediat la 112, iar la scurt timp a aflat de încurcătură. Cealaltă familie care preluase cadavrul n-a fost pusă să recunoască trupul, deşi legea obligă spitalele în acest sens. 

Bogdan Opriţă, purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: "Persoanale decedate se identifică, conform legii, încă din secţie, şi se ataşează o brăţară de identificare pe care sunt trecute datele de identificare ale decedatului, apoi se transportă la serviciul de necropsie, unde se desfăşoară o verificare de către lucratorii acestui serviciu. Totodată, familia trebuie să facă recunoaşterea vizuală a cadavrului. Iar acest lucru se consemnează sub semnătura în foaia de observaţie"

Rudele ar vrea să-şi plângă mortul, dar nu au pe cine

Poliţia s-a autosesizat şi a deschis o anchetă, iar câteva ore mai târziu, cele două familii au depus şi plângere. Rămâne ca spitalul să stabilească unde şi cine a greşit. 

Mioara Păuna, soţia pacientului: "O sa-i facem ce e lăsat de la Dumnezeu să facem mai departe. Dar cui să-i facem?"

Cristina Păuna, fiica pacientului: "Nu-i normal! Nu-i normal! În ce ţară am ajuns să trăim şi să nu ne dea cadavrul. Unde mă duc să plâng?"

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, iar procurorii fac cercetări pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lacrimi de neputinţă vărsate de familia bărbatului mort, infectat cu Covid şi dispărut din spital: "De ce, Doamne, atâta suferinţă"