Antena Meniu Search
x

Născut să zboare, luptă să trăiască

Căpitanul-comandor, Corneliu-Gabriel Titiana, unul dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei aviatice, s-a născut ca să zboare. Este singurul pilot din România care şi-a luat brevetul de planorist încă de la vârsta de 17 ani

Vezi și

Căpitanul-comandor, Corneliu-Gabriel Titiana, unul dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei aviatice, s-a născut ca să zboare. Este singurul pilot din România care şi-a luat brevetul de planorist încă de la vârsta de 17 ani. 

Soţia lui a stat de vorbă în exclusivitate cu reporterii Observator şi ne-a spus povestea pilotului. Ca să-şi îndeplinească visul a avut nevoie de semnătura părinţilor pentru că era minor. I-a convins abia atunci când le-a spus că e în stare de orice, doar ca să fie la manşă.

Stâlpul familiei. Un tată şi un soţ devotat. Şi, mai presus de toate, un militar desăvârşit. Corneliu-Gabriel Titiana s-a născut pentru zbor. Iar pasiunea lui era să-i aducă moartea. E spaima cea mai mare a fiicei lui.

În 2002, Corneliu-Gabriel Titiana a fost plecat în Statele Unite, la un curs de specializare în armata americană. A fost acolo împreună cu Artur-Grigore Palfi, unul dintrei cei opt militari morţi în accidentul aviatic.

Pe câmpul de lângă Mălâncrav, Corneliu Titiana şi Valentin Bora au primit a doua şansă la viaţă. Le datorează totul lui Beniamin Pădure şi lui Costel Florea, doi ciobani care au dat alarma de salvare.

Valentin Bora, mecaniul de bord, e singurul militar care a rămas conştient după tragedia aviatică. El e cel care a anunţat la bază nenorocirea.

Beniamin Pădure l-a ţinut de vorbă pe militar până când au venit medicii. Era deja cod roşu de salvare în mai multe judeţe din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Născut să zboare, luptă să trăiască