Născut să zboare, luptă să trăiască
Căpitanul-comandor, Corneliu-Gabriel Titiana, unul dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei aviatice, s-a născut ca să zboare. Este singurul pilot din România care şi-a luat brevetul de planorist încă de la vârsta de 17 ani
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Căpitanul-comandor, Corneliu-Gabriel Titiana, unul dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei aviatice, s-a născut ca să zboare. Este singurul pilot din România care şi-a luat brevetul de planorist încă de la vârsta de 17 ani.
Soţia lui a stat de vorbă în exclusivitate cu reporterii Observator şi ne-a spus povestea pilotului. Ca să-şi îndeplinească visul a avut nevoie de semnătura părinţilor pentru că era minor. I-a convins abia atunci când le-a spus că e în stare de orice, doar ca să fie la manşă.
Stâlpul familiei. Un tată şi un soţ devotat. Şi, mai presus de toate, un militar desăvârşit. Corneliu-Gabriel Titiana s-a născut pentru zbor. Iar pasiunea lui era să-i aducă moartea. E spaima cea mai mare a fiicei lui.
În 2002, Corneliu-Gabriel Titiana a fost plecat în Statele Unite, la un curs de specializare în armata americană. A fost acolo împreună cu Artur-Grigore Palfi, unul dintrei cei opt militari morţi în accidentul aviatic.
Pe câmpul de lângă Mălâncrav, Corneliu Titiana şi Valentin Bora au primit a doua şansă la viaţă. Le datorează totul lui Beniamin Pădure şi lui Costel Florea, doi ciobani care au dat alarma de salvare.
Valentin Bora, mecaniul de bord, e singurul militar care a rămas conştient după tragedia aviatică. El e cel care a anunţat la bază nenorocirea.
Beniamin Pădure l-a ţinut de vorbă pe militar până când au venit medicii. Era deja cod roşu de salvare în mai multe judeţe din ţară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰