Nelu Tătaru a anunțat în ce condiții poți merge la mare, începând cu 15 mai
Nelu Tătaru a anunțat în ce condiții poți merge la mare, începând cu 15 mai. Ministrul Sănătății a explicat că regulile pentru deplasarea pe Litoral sunt valabile și pentru cei care vor să meargă la munte.
- Starea de urgență se termină pe 14 mai, în România.
- De pe 15 mai se intră în stare de alertă.
Joi va fi ultima zi când în România e stare de urgență, iar de vineri, cel puțin teoretic, se va trece la starea de alertă. Românii trăiesc cu restricții drastice de deplasare de două luni și odată cu încălzirea vremii și apropierea verii foarte mulți se gândesc să meargă la mare. Și ieșirile la munte sunt așteptate cu nerăbdare.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la Antena 3 despre modalitatea în care poți pleca din localitatea de reședință pentru a merge pe Litoral: "Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate.
Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise, nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge.", a spus Nelu Tătaru.
Ministrul a explicat că aceste măsuri fac parte dintr-o primă etapă de relaxare: "Am înțeles că este o răbdare ajunsă la limită, am înțeles că suntem totuși pe un trend descendent al acestei curbe și am înțeles că lumea a trecut printr-un moment care trebuie gestionat foarte bine.
- Coronavirus, 13 mai. România a depășit o mie de decese. Reguli și recomandări pentru 15 mai
- Război între două clanuri rivale, la Ploiești. Două familii s-au luat la bătaie cu răngi și băte, au...
- Apel sfâșietor pentru o tânără polițistă din Slatina, mamă a doi copii. De ziua ei, Andreea are nevoie de ajutor
Este un prim moment pe care eu îl consider mai important decât gestionarea sărbătorilor pascale. Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog, unde suntem totuși într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă, dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un nornal.
Asta va avea loc gradual și progresiv. Se va face cu o monitorizare a celor 14 zile, după cum recomandă și OMS.", a subliniat Tătaru.
Potrivit acestuia, după fiecare interval de două săptămâni de monitorizare, ar putea apărea noi măsuri de rexalare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰