Antena Meniu Search
x

Video Noi restricții la nivel național, de duminică. Mesajul lui Raed Arafat pentru cei nemulțumiți că magazinele se închid la ora 18.00

Guvernanţii s-au răzgândit: noile restricţii nu mai intră în vigoare în această seară, ci duminică. Au realizat că ar fi imposibil ca magazinele să se organizeze în doar câteva ore. Astfel, în Bucureşti şi în multe alte oraşe supermarketurile se vor închide în weekend la ora 18. Terasele în schimb rămân deschise mai mult. Rata de infectare în Capitală a ajuns astăzi la 6,67 la mie. În acest ritm, s-ar putea ca de săptămâna viitoare măsurile să se aplice zilnic

de Redactia Observator

la 26.03.2021, 20:17

Vezi și
  • Duminică, în cele mai multe oraşe din țară, magazinele se vor închide la ora 18.00.
  • Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 6,67 la mie.

Duminică, în cele mai multe oraşe magazinele vor trage oblonul la ora 18.00. Iar de la ora 20 se poate ieşi din casă doar cu declaraţie pe proprie răspundere şi doar pentru motive întemeiate: urgenţe medicale, îngrijirea bătrânilor sau la serviciu. 

Guvernul a pregătit noi declarații pe proprie răspundere. În localităţile care depășesc rata de 4 infectări la mia de locuitori, restricțiile se aplică doar în weekend.

Raed Arafat, recomandări pentru zilele în care magazinele se închid la ora 18.00

Sunt însă şi oraşe unde măsurile se aplică toată săptămâna. Deocamată doar în Timişoara unde s-a depăşit pragul de 7,5 cazuri la mie.

Raed Arafat, șeful DSU: ”Când ai ajuns la faza în care la ora 6 se închide magazinul, la ora 8 trebuie să fii acasă, înseamnă că este faza în care agenții economici, toată lumea, trebuie să se gândească la telemuncă, la decalarea programului de muncă. Asta nu înseamnă că noi muncim totul normal, perfect, până la ora 6, apoi suntem la magazin. Inseamnă că trebuie să ne adaptăm în general”.

George Badescu reprezentant magazine: ”În ceea ce priveşte noile restrictii este clar că la nivelul fiecarui magazin vor trebui refacute graficele privind aprovizionarea pentru că practic e vorba de 3 zile din 7. Pe de altă parte este vorba despre reorganizarea turelor, a personalului. Este vorba si de creşterea alocarii personalului in zona de servire”.

Tânără: ”Se pare că Covid-ul circulă mai mult după ora 20 si mai putin înainte de ora 20. O să-i termine pe toţi cei care lucrează în comerţ în general. Adică, aia care au mai supravietuit vor muri curand”.

Sălile de fitness se închid în localitățile cu mai mult de 4 cazuri la mia de locuitori

Tot de duminică se vor închide și sălile de fitness în localitățile care au depășit rata de 4 infectări la mia de locuitori.

Robert Serea, instructor de fitness: ”Industria fitness a avut de suferit de când a apărut pandemia. Oamenii nu mai veneau așa multi la sala dar se ţinea cont de restricții. M-am mutat și eu online de când a început pandemia si toata lumea e deschisă la online pentru că am avut rezultate și se poate să slăbeşti şi dacă faci sport acasă”.

Terasele rămân tot deschise... cu câteva condiții

Teoretic, programul lor se va încheia tot la ora 22, ca până acum. Practic însă, toți clienții vor fi în case la acea oră. Asta dacă în multe locuri oamenii nu vor încălca legea.

Lucian Bode, ministrul de Interne: ”Afișarea în prima fază la loc vizibil de la intrare a mesajului ca spatiul e închis temporar din cauza nerespectarii măsurilor. Ulterior, nerespectarea sanctiunii complementare se va materialzia prin aplicarea pentru durata rămasă de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu”.

Legea va trebui însă să treacă prin Parlament, ceea ce ar putea dura chiar și două luni. Până atunci, oficialii își pune speranța în spiritul civic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Noi restricții la nivel național, de duminică. Mesajul lui Raed Arafat pentru cei nemulțumiți că magazinele se închid la ora 18.00