Antena Meniu Search
x

Nota 10 la BAC, bilet pentru străinătate

Nota 10 la BAC e biletul pentru universităţile din străinatăte. Medicina în Germania sau Hollywood-ul sunt doar câteva dorinţe ale elevilor care au împuşcat 10-le curat. Şi nu s-au omorât cu învăţatul

Vezi și

Nota 10 la BAC e biletul pentru universităţile din străinatăte. Medicina în Germania sau Hollywood-ul sunt doar câteva dorinţe ale elevilor care au împuşcat 10-le curat. Şi nu s-au omorât cu învăţatul. 

Nota mult visată de elevii care învaţă. Cele două cifre de pe diploma de bacalaureat vin la pachet cu visuri mari. Visuri americane. Şi nu sunt puţini. Peste 95% dintre olimpicii români vor să părăsească România.

Şi i-a mers. Maria a luat 10 pe linie, dar nu o ajută la facultate. E doar un semn de mulţumire pentru părinţii ei care au încurajat-o de mică să urce cât mai sus.

La 6 ani, Maria a urcat prima dată pe scenă. De anul trecut, a fost acceptată la una din cele mai mari universităţi din lume, New York University, facultatea de Teatru. Îşi doreşte să joace alături de Al Pacino şi de Robert Downey Jr.

Alţi elevi de 10 nu vor fi în centrul atenţiei. Ruxandra vrea să fie programator. Vrea să plece din România şi nu contează în ce ţară. Doar să reuşească să facă meseria pe care şi-o doreşte.

La polul opus, Oana nu a stat prea mult să se joace. În clasa a douăsprăzecea, a învăţat pentru examenul maturităţii chiar şi 8 ore pe zi. Iar în final, a luat nota pe care o merită. 10. Acum, mai are un hop de trecut: admiterea la medicină. Şi ca oricare alt elev de 10, Oana vrea să plece peste graniţe.

Un băiat din Bistriţa nu a avut niciodată note mari, dar în clasa a douăspăzecea, s-a ambiţionat şi a surprins pe toată lumea. Este singurul elev din judeţul lui care a primit nota perfectă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Nota 10 la BAC, bilet pentru străinătate