Antena Meniu Search
x

Vacanţa de vară 2018 va fi mai scurtă cu o săptămână, a anunţat Ministerul Educaţiei

Una caldă, alta rece! Aşa sunt veştile pentru elevi, legate de structura noului an şcolar. Vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână.

Vezi și

Una caldă, alta rece! Aşa sunt veştile pentru elevi, legate de structura noului an şcolar. Vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână, dar cei mici se vor bucura, în schimb, de încă şapte zile fără şcoală, iarna. Noul an şcolar va începe pe 10 septembrie.

Acum două săptămâni, ministrul Educaţiei anunţa că anul şcolar ar putea începe pe 17 septembrie. 30.000 de copii şi părinţi şi-ar fi exprimat această dorinţă într-un chestionar online. Astăzi, după o discuţie cu reprezentanţii lor oficiali, s-a luat o altă decizie. Şcoala va începe cu o săptămână mai devreme, aproape la fel ca anul trecut. Tot la rugămintea elevilor si părinţilor, spun autorităţile. Cei mari şi-au dorit o săptămână în plus pentru studiu.

Cei mici au preferat să înceapă şcoala mai devreme, astfel încât să poată avea o vacanţă de iarnă mai lungă. În loc de două, vor fi trei săptămîni fără şcoală. La fel cum a fost şi în acest an, un experiment pe care elevii l-au considerat unul reuşit. 

Altfel, primul clopoţel ar fi sunat, cel mai probabil, pe 17 septembrie. Ar fi fost mai usor pentru angajaţii din sistemul de învăţământ, care au multe probleme de rezolvat la sfârşitul verii.

Pe acelaşi subiect

Părinţii au profitat de prima lor întâlnire cu noul ministru al Educaţiei şi i-au adus la cunoştinţă si alte probleme care îi dor. În primul rând, i-au spus că e nevoie şcolile să fie păzite, fără exceptie. Îşi doresc şi un cod de etică pentru profesori. Dar şi ca dascălii să nu mai aibă voie să facă meditaţii cu elevii cărora le predau şi la clasă.

Părinţii mai cer şi supravegherea video şi audio a elevilor, si nu doar pe holuri, ci si in timpul orelor, tocmai pentru a se putea baza pe siguranţa elevilor la ore, mai mulţi bani pentru finanţarea şcolilor şi testarea obligatorie psihologică a cadrelor didactice. 

Pentru moment, noul ministru, Valentin Popa, şi-a notat propunerile lor şi spune că va ţine cont de ele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vacanţa de vară 2018 va fi mai scurtă cu o săptămână, a anunţat Ministerul Educaţiei