Vacanţa de vară 2018 va fi mai scurtă cu o săptămână, a anunţat Ministerul Educaţiei
Una caldă, alta rece! Aşa sunt veştile pentru elevi, legate de structura noului an şcolar. Vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână.
Una caldă, alta rece! Aşa sunt veştile pentru elevi, legate de structura noului an şcolar. Vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână, dar cei mici se vor bucura, în schimb, de încă şapte zile fără şcoală, iarna. Noul an şcolar va începe pe 10 septembrie.
Acum două săptămâni, ministrul Educaţiei anunţa că anul şcolar ar putea începe pe 17 septembrie. 30.000 de copii şi părinţi şi-ar fi exprimat această dorinţă într-un chestionar online. Astăzi, după o discuţie cu reprezentanţii lor oficiali, s-a luat o altă decizie. Şcoala va începe cu o săptămână mai devreme, aproape la fel ca anul trecut. Tot la rugămintea elevilor si părinţilor, spun autorităţile. Cei mari şi-au dorit o săptămână în plus pentru studiu.
Cei mici au preferat să înceapă şcoala mai devreme, astfel încât să poată avea o vacanţă de iarnă mai lungă. În loc de două, vor fi trei săptămîni fără şcoală. La fel cum a fost şi în acest an, un experiment pe care elevii l-au considerat unul reuşit.
Altfel, primul clopoţel ar fi sunat, cel mai probabil, pe 17 septembrie. Ar fi fost mai usor pentru angajaţii din sistemul de învăţământ, care au multe probleme de rezolvat la sfârşitul verii.
- Fructele de import, pline de pesticide. Cum să scăpăm de substanţele toxice
- Programul Rabla. Afaceri cu maşini electrice cumpărate cu subvenţii de la stat. Cum scot unele firme profit
- Un deputat vrea ca poliţiştii să fie dotaţi cu sonometre şi aceştia să măsoare decibelii din case
- Târg de adopții pentru căței, în Parcul Carol. Vizitatorii pot să interacţioneze direct cu animalele: "Am...
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
Părinţii au profitat de prima lor întâlnire cu noul ministru al Educaţiei şi i-au adus la cunoştinţă si alte probleme care îi dor. În primul rând, i-au spus că e nevoie şcolile să fie păzite, fără exceptie. Îşi doresc şi un cod de etică pentru profesori. Dar şi ca dascălii să nu mai aibă voie să facă meditaţii cu elevii cărora le predau şi la clasă.
Părinţii mai cer şi supravegherea video şi audio a elevilor, si nu doar pe holuri, ci si in timpul orelor, tocmai pentru a se putea baza pe siguranţa elevilor la ore, mai mulţi bani pentru finanţarea şcolilor şi testarea obligatorie psihologică a cadrelor didactice.
Pentru moment, noul ministru, Valentin Popa, şi-a notat propunerile lor şi spune că va ţine cont de ele.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰