Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL! O femeie din Iasi se taraste pentru copii sai

De trei ani, o femeie din Iasi poarta chipul suferintei. Si-a pierdut picioarele intr-un accident de tren. Femeia isi creste singura cei doi baieti, prea mici sa o ajute acum, iar mama lor se taraste ca sa le ofere un viitor

Vezi și

Blocurile de nefamilisti sunt izvoare de povesti de viata. Holurile lungi nu par sa duca spre garsoniere, ci spre celule. Aici, oamenii isi impart orice, toaletele, dusurile si povestile de viata. Oricat de saraci si de suparati ar fi, toti oamenii din bloc isi pleaca privirea cand vine vorba de Cristina. Toti ii stiu povestea pe de rost. Si incepe acum trei ani si opt luni.

"Traversam linia de tren si eram suparata, in momentul ala in care am traversat, am alunecat. Din spaima ca vedeam ca vine trenul, eu ma ridicam si cadeam. Si mi-a prins ambele picioare", a povestit femeia.

Copiii o asteptau acasa. Dar Cristina n-a mai ajuns. Seara, baietii au aflat de la televizor ca mama lor este in spital. Tatal lor era plecat in strainatate. Oricum, nu mai avea de gand sa se intoarca la familia lui. "Am divortat, el a castigat casa la proces, eu am ramas cu copiii", a spus Cristina.

Si-a pierdut si locul de munca si isi creste copiii din ajutoarele pe care le primeste. Pensie de handicap si pensia alimentara care este de doar 200 de lei. "Nu mai conteaza, copiii ma salveaza. Asta mai mic, la noua ani, el deja gandeste ca un copil de 20 de ani", il lauda mama.

Cea mai mare dorinta a copilului este si cea mai mare dorinta a mamei - niste proteze adevarate. Cele pe care le poarta acum sunt niste instrumente de tortura. Daca merge cu ele cateva minute, zace cateva ore. Nu poate ajunge nici pana la statia de autobuz. Se poate deplasa doar cu taxiul.

Alti taximetristi nu s-au multumit doar cu doi-trei lei in plus pe cursa. Unul chiar a sarit sa o ajute. Femeia se plangea de ranile pe care i le face proteza, iar el a venit cu solutia. "Spunea de soacra lui ca s-a vindecat, ca era paralizata la pat si ca s-a vindecat cu crema aceea. Si de durerea pe care o aveam la picioare, mi-a cerut trei milioane", a spus Cristina. I-a dat un milion. Si dus a fost. O hotie banala, veti spune. Dar femeia a plans zile intregi de rautatea unei lumi care nu numai ca nu o ajut,. dar o si loveste atunci cand e jos. Doar baiatul ei cel mic a reusit sa-i opreasca lacrimile. "El ma incurajeaza, lasa, mama, ca ma fac eu mare, ma duc sa muncesc, sa luam proteza", a dezvaluit femeia.

Protezele de silicon valoreaza 30.000 de lei. O avere pentru unii, un maruntis pentru altii si aproape nimic pentru o comunitate de suflete mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL! O femeie din Iasi se taraste pentru copii sai