Antena Meniu Search
x

O nouă lege îi obligă pe români să plătească garanţie pentru fiecare sticlă sau borcan cumpărat din magazin

De anul viitor, vom plăti garanție pentru sticlele şi borcanele reciclabile! Dar ne vom recupera banii, dacă le ducem înapoi în magazine

Vezi și

De anul viitor, vom plăti garanție pentru sticlele şi borcanele reciclabile! Dar ne vom recupera banii, dacă le ducem înapoi în magazine. Guvernul a aprobat ordonanaţa de urgenţă privind reciclarea.

De anul viitor, mai exact din martie 2019, vom plăti garanţie pentru fiecare sticlă cu lapte sau borcan cu murături, pe care le vom cumpăra.

Atunci când vom ajunge în orice magazin şi vom pune în coş produse ambalate în recipiente din sticlă, vom plăti o garanţie de 50 de bani pentru fiecare ambalaj.

De fapt, va fi ca un fel de taxă pentru reciclare. Însă, ne vom putea recupera banii. Când vom reveni la magazin aducem înapoi sticlele şi borcanele şi primim câte 50 de bani pentru fiecare recipient.

Magazinele vor fi obligate să le primească, dar cu o singură condiţie: să poată fi reutilizabile, adică să nu fie sparte sau murdare.

De fapt ne întoarcem la un vechi obicei de acum 20-30 de ani când era ceva obişnuit să aduci înapoi sticlele şi borcanele goale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O nouă lege îi obligă pe români să plătească garanţie pentru fiecare sticlă sau borcan cumpărat din magazin