Antena Meniu Search
x

O şcoală gimnazială din Capitală este de 10 ani un şantier

Dorel ar putea intra lejer în cartea recordurilor. Cu şantierul unei şcoli. Nu este o capodoperă a ingineriei, ci un monument al incompetenţei.

Vezi și

Dorel ar putea intra lejer în cartea recordurilor. Cu şantierul unei şcoli. Nu este o capodoperă a ingineriei, ci un monument al incompetenţei. 

De zece ani, da, aţi auzit bine - de 10 ani o şcoală din Capitală este în reparaţii şi nimeni nu ştie când s-ar putea încheia lucrările. Copiii sunt înghesuiţi într-o altă şcoală, iar părinţii au început să creadă că este de vină blestemul meşterului Manole.

Nea Florică şi mai mulţi Dorei lucrează la această şcoală. De 10 ani! În ritmul acesta, nu se arată luminiţa la capătul şantierului. Nici meşterului Manole nu i-a luat atâta timp să ridice biserica.

Părinţii sunt revoltaţi că elevii sunt trimişi an de an la altă şcoală, unde copiii au doar 4 ferestre la dispoziţie. Directoarea şcolii, mai veche în funcţie decât şantierul, nu a dorit să răspundă. Mai ales că din punct de vedere legal, şcoala-şantier ar trebui desfiinţată. Mai are puţin peste 100 de elevi, iar la înscrieri în clasa zero, au venit doar 15 copii. O jumătate de clasă. Inspectorii şcolari nu au ce să facă.

În Capitală, doar câteva zeci de şcoli din 400 au condiţii moderne. nspectorii pasează răspunderea la Primăria Capitalei. Aici sunt gestionate şantierele în valoare de milioane de euro, primiţi de la Banca Europeană de Investiţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » O şcoală gimnazială din Capitală este de 10 ani un şantier