Antena Meniu Search
x

Oameni salvaţi din mijlocul apelor! Cod roşu de inundaţii în opt judeţe

Mii de oameni au trecut printr-o spaimă de moarte când viiturile au măturat totul în cale. Situaţia e, în continuare, critică. Meteorologii au emis, în urmă cu 2 ore, cod portocaliu de ploi torenţiale în Timiş, iar hidrologii au dat azi cod roşu de inundaţii.

Vezi și

Mii de oameni au trecut printr-o spaimă de moarte când viiturile au măturat totul în cale. Situaţia e, în continuare, critică. Meteorologii au emis, în urmă cu două ore, cod portocaliu de ploi torenţiale în Timiş, iar hidrologii au dat azi cod roşu de inundaţii. 

Momentan, în Gorj apele încep să se retragă. Hidrologii au modificat codul roşu în cod portocaliu şi galben pentru această zonă. Până la noapte, la ora 3, pe mai multe râuri din Dâmboviţa, Giurgiu şi Gorj e în vigoare un cod portocaliu de inundaţii. Gilortul care le-a luat oamenilor din Novaci casele cu totul este, deocamdată, sub avertizare cod galben. Sunt aşteptate însă viituri în cele 8 judeţe avertizate cu cod roşu. MAi exact judeţele Olt, Teleorman şi Argeş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Valcea şi Timiş. Există riscul depăşirii cotelor de pericol pentru râurile Caraş, Moraviţa şi Bârzava. Iar acum, în Timiş plouă torenţial.

Mai multe râuri din judeţele Caraş-Severin şi Timiş se află, joi, sub cod ROŞU de inundaţii, conform unor avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor. Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă până vineri după-amiază.

Râul Cernovăţ din judeţul Caraş-Severin se află joi, până la ora 21.00, sub cod roşu de inundaţii, conform unei alte avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Potrivit hidrologilor, în următoarele ore se pot produce astfel de fenomene şi pe alţi afluenţi ai Caraşului.

Mai multe râuri din judeţul Timiş se află joi, până la ora 21.00, sub cod roşu de inundaţii, conform unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Avertizarea vizează râurile din bazinele Moraviţa şi Bârzava, unde sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Fenomenele se pot produce, cu probabilitate şi severitate mai mare, în bazinul hidrografic Moraviţa.

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă până vineri după-amiază, alte zece judeţe fiind atenţionate cu cod portocaliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri sociale » Oameni salvaţi din mijlocul apelor! Cod roşu de inundaţii în opt judeţe