Antena Meniu Search
x

Video Oraşele în care fântânile arteziene sunt doar de decor, în ciuda caniculei. Unele au ajuns depozit pentru mormane de pietre

În plină caniculă, fântânile arteziene sunt, fără doar şi poate, printre cele mai căutate oaze de răcoare, în marile oraşe. Însă când toate sunt oprite, vorbim despre simple obiecte de mobilier urban, fără niciun farmec. Se întâmplă în oraşe turistice, în zile în care temperaturile trec chiar şi de 40 de grade. Dacă unele sunt pur şi simplu defecte, altele nu au fost pornite strict din motive birocratice.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 20.07.2023, 17:36

Vezi și

În plin val de caniculă, în cele 12 fântâni arteziene aflate în grija Primăriei din Braşov nu găsim nicio picătură de apă. Unele dintre ele au ajuns depozit pentru mormanele de pietre. 

Turist: Funcționează cum funcționează toate în România

Reporter: Credeți că un oraș turistic ar avea nevoie de așa ceva?

Turist: Păi va gândiți pe canicula asta ce zburdau copilașii pe aici, nu?

Pe acelaşi subiect

Doar că, anul acesta, birocraţia a închis robinetul tuturor fântânilor.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea: Am fost nevoiți să anulăm procedura pentru lucrările de mentenanță și reparații la fântânile arteziene. Am primit o recomandare de la curtea de conturi. Sperăm zilele următoare să semnăm un contract cu una dintre companiile din subordinea consiliului local

Fântâna din Piaţa Sfatului e locul pe care-l vizitează orice turist, în centrul istoric al Braşovului. Un punct de reper uşor de memorat şi plin de farmec. Atunci când curge apa.

Şi peste fântânile din Arad s-a aşternut prelata în mijlocul verii

Cea mai renumită dintre ele, dotată cu lumini şi muzică, a fost scoasă din uz şi pluteşte acum în derivă pe lacul din oraş. Investiţia de milioane de lei a devenit doar un loc de depozitare a gunoaielor, spre dezamăgirea celor care au văzut-o în toată spendoarea ei.

Localnic: Nu stiu daca anul asta o sa le monteze dar anul trecut a fost prea mic nivelul lacului si de aceea nu le-a montat

Localnic: Era frumos seara venea lumea se uita

Reporter: Şi acum pe caniculă nu era bine să meargă?

Localnic: Era bine dar cică a fost băgată în reparații. La noi așa se lucrează

Localnic: Da era ok că schimbau puțin atmsofera. Ce e verde și apă schimbă atmosfera.

Deocamdată, atmosfera rămâne la fel în Arad. Autorităţile locale nu au nici acum un termen pentru pornirea fântânilor arteziene din care se mai adapă doar porumbeii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Oraşele în care fântânile arteziene sunt doar de decor, în ciuda caniculei. Unele au ajuns depozit pentru mormane de pietre