Antena Meniu Search
x

(P) Cele mai bune materiale pentru mobilierul de exterior

Găsirea celor mai bune materiale pentru mobilierul de exterior este esențială atunci când cumperi un nou set de masă și scaun grădină pentru spațiul tău exterior. Fie că ai un foișor grădină vast, potrivit pentru o canapea de lux sau o masă și scaune de luat masa, fie că ai o terasă mică, suficient de mare pentru un set de bistro pliabil, este important să știi la ce să te aștepți de la diferitele opțiuni existente, astfel încât să te asiguri că alegi opțiunea de material potrivită pentru nevoile tale.

de Redactia Observator

la 09.08.2022, 13:48

(P) Cele mai bune materiale pentru mobilierul de exterior
(P) Cele mai bune materiale pentru mobilierul de exterior

Este important să te gândești la scopul pentru care vei folosi mobilierul de exterior, la locul unde va fi depozitat și la cât de ușor este de întreținut. Există o mulțime de opțiuni de materiale diferite de masă și scaun grădină din care poți alege, inclusiv diferite tipuri de lemn pentru un set tradițional, modele metalice de lungă durată, rattan clasic sau produse ecologice realizate din materiale reciclate.

Pentru a te ajuta să faci alegerea corectă atunci când cumperi cea mai bună mobilă de grădină, ghidul nostru util îți va vorbi despre avantajele și dezavantajele unora dintre cele mai comune materiale folosite.

Tec

Unul dintre cele mai comune materiale pentru mobilierul de exterior este tecul, deoarece este rezistent în mod natural la intemperii datorită uleiurilor din lemn. Este o alegere inteligentă dacă ești în căutarea celui mai bun mobilier de grădină din lemn, deoarece poate fi lăsat afară în toate anotimpurile și capătă o patină argintie frumoasă în timp. Datorită calităților sale durabile, mobilierul din lemn de tec poate fi scump, dar va dura mult timp dacă este îngrijit corespunzător.

De două ori pe an, masa și fiecare scaun gradina ar trebui frecate cu o perie și apă caldă cu săpun în direcția granulației, înainte de a fi spălate cu furtunul pentru a îndepărta orice resturi. Dacă apar pete încăpățânate, acestea pot fi șlefuite cu ușurință.

Salcâm

Calitățile renumite de rezistență la apă ale salcâmului au atras cândva atenția Marinei Regale care l-a folosit pentru construcția de nave în secolul al XVIII-lea, dar acum este mai frecvent folosit ca unul dintre cele mai bune materiale pentru mobilierul de exterior datorită calităților sale durabile.

Poate rezista zeci de ani, așa că este o alegere bună pentru un set de mobilier de lungă durată. La fel ca și tecul, salcâmul se va decolora la o culoare gri argintiu pe măsură ce se usucă, dar poți folosi un ulei sau un colorant pentru a păstra nuanța maro auriu.

Salcâmul trebuie curățat în mod regulat cu apă caldă cu săpun și o cârpă moale pentru a-l păstra în condiții optime.

Deoarece este o specie cu creștere mai rapidă, salcâmul este o opțiune mai ieftină decât tecul și este sustenabilă.

Fier forjat

Pentru un set robust de mobilier de grădină, fierul forjat este o alegere bună pentru terasă și, fiind greu, nu este ușor de răsturnat, spre deosebire de multe materiale mai ușoare. Poate fi susceptibil să ruginească, așa că asigură-te că setul a primit un tratament anti-rugină și că-l păstrezi depozitat în timpul lunilor de iarnă, dacă este posibil.

Fie că optezi pentru un set complet de luat masa, un foisor de gradina sau pentru câteva bănci, fierul forjat este o alegere clasică pentru o grădină tradițională englezească, multe dintre ele încorporând modele decorative.

Dacă întreținerea este importantă pentru tine, atunci un sfat bun pentru alegerea mobilierului de exterior este să te gândești cât de ușor îți va fi să ai grijă de el. Fierul forjat este ușor de curățat cu apă caldă cu săpun, iar o perie mică poate fi folosită pentru a intra în crăpăturile greu accesibile.

Fiind un material de lungă durată, produsele din fier forjat pot fi mai scumpe decât alte tipuri de mobilier de exterior.

Rtan

Unul dintre cele mai populare materiale pentru seturile de canapele și mese de grădină este ratanul pentru stilul său clasic de țară. În timp ce ratanul natural este adesea folosit pentru mobilierul de interior, mobilierul de grădină din ratan este fabricat dintr-o rășină sintetică de polietilenă, care este mult mai durabilă și necesită mai puțină întreținere.

În funcție de spațiul de care dispui, mobilierul din ratan este disponibil într-o gamă largă de dimensiuni. De la canapele de colț mari la seturi mai mici de scaun grădină, care funcționează bine dacă ești în căutarea unor opțiuni pentru o terasă mică.

Ratanul este, de asemenea, rezistent la UV și la îngheț, ceea ce înseamnă că un scaun grădină din ratan poate fi lăsat afară pe tot parcursul anului. Acoperirea mobilierului din ratan îi oferă un plus de protecție împotriva frunzelor și a excrementelor de păsări atunci când nu este folosit.

Plastic

Unele dintre cele mai bune materiale pentru mobilierul de exterior pot fi și cele mai întâlnite, de exemplu pasticul.

Este ușor de curățat mobilierul din plastic reciclat doar cu apă și săpun, datorită suprafeței netede, ceea ce îl face o alegere cu întreținere redusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » (P) Cele mai bune materiale pentru mobilierul de exterior