Spitalul militar de la Ana Aslan a primit din nou pacienți cu SARS-CoV-2. Comandantul face un apel la responsabilitate
1.075 de noi cazuri de infectare cu Covid-19. Este un record pentru o zi de duminică, când se fac mai puţine teste. 14.000 au fost prelucrate în ultimele 24 de ore, cu aproape 10.000 mai puţine faţă de ieri. Alţi 34 de oameni au pierdut lupta cu boala în ultimele 24 de ore. Un medic militar face apel la responsabilitate, în ziua în care spitalul ROL 2 din Bucureşti a primit din nou pacienţi, după o lună de pauză.
- Autoritățile au fost nevoite să trimită pacienți la spitalul ROL 2
- Medicii spun că lupta cu virusul este tot mai grea
Col. Dr. Simona Ionescu, comandant ROL 2 Ana Aslan: Nu este deloc uşor, unii dintre noi am obosit respectând aceste măsuri, dar este singura cale să limităm răspândirea infecţiei.
Este apelul făcut de comandantul spitalului de campanie ridicat în nordul Capitalei. De astăzi, au fost reluate internările pacienţilor infectaţi cu coronavirus, după o lună de pauză. Spitalul afectat de ploile abundente a fost refăcut cu totul. Corturile au fost înlocuite cu containere medicale, iar fundaţia a fost reparată.
Col. Dr. Simona Ionescu, comandant ROL 2 Ana Aslan: S-au făcut ample lucrări de refacere a structurii solului şi a canalizării. Chiar şi condiţiile de caniculă de acum sunt rezolvate prin upgradarea tehnică a acestora. Avem 46 de locuri în containere şi 56 de locuri în corturi. Urmează să le înlocuim şi pe acelea din corturi şi probabil în toamnă vom ajunge la o capacitate de 150 de paturi în secţia de boli infecţioase.
Pe 28 martie spitalul ROL 2 a primit primii pacienți. De atunci 345 de pacienți cu forme ușoare și medii au fost tratați, iar 84 de pacienți confirmați cu SARS-CoV-2 au fost la terapie intensivă. Timp de o lună cât au durat lucrările secția de terapie intensivă nu a fost afectată și acum sunt internați aici 15 pacienți.
Col. Dr. Simona Ionescu, comandant ROL 2 Ana Aslan: Îngrijim pacienţii cu teste PCR pozitive şi încă 7 locuri într-o zonă galbenă în care îngrijim pacienţii care au încă nevoie de terapie intensivă, dar la care s-au negativat testele şi pe care nu-i mai expunem.
Un alt spital modular ridicat de Armată primeşte pacienţi în Timişoara. 49 de oameni infectaţi cu Covid-19 sunt acum îngrijiţi acolo.
Stancu Ana, medic detaşat SMMIT Timişoara: Lupta e tot mai grea, numărul cazurilor este din ce în ce mai mare iar patologia tot mai severă şi mai gravă.
Florin Negrea, medic ATI SMMIT Timişoara: Te pune în contact cu graniţa dintre viaţă şi moarte. Din ce în ce mai puţini pacienţi refuză internarea sau odată internaţi să dorească să plece la domiciliu
Adriana Neagu, psiholog SMMIT Timişoara: Ne spun că se simt şocaţi în momentul în care află că sunt pozitivi. Se gândesc cum de ei, m-am protejat, foarte mulţi spun ne-am protejat până acum.
Pentru că numărul cazurilor creşte în fiecare zi, autorităţile caută soluţii să mărească capacitatea spitalelor de a primii pacienţi infectaţi.
Şi Spitalul Modular ridicat de armată pe stadionul din Constanţa poate să primească de acum bolnavi. La nivelul întregii ţări mai sunt acum disponibile 5.000 de paturi pentru pacienţii confirmaţi cu SARS-CoV-2.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰