Antena Meniu Search
x

Pandemia nu oprește olimpicii să studieze peste hotare

Schimbăm subiectul şi vă spun că nici măcar pandemia nu a reuşit să îşi convingă olimpicii noştri să studieze în ţară. Mulţi au fost admişi la universităţi de prestigiu din străinătate.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 08.07.2020, 17:30

Vezi și
  • Cursurile vor începe la finalul lunii septembrie.
  • Taxa de școlarizare este diferită în funcţie de Universitate.

Deşi pleacă la drum cu inima strânsă din cauza Coronavirusului, tinerii sunt încrezători că aşa vor avea o carieră de succes.

Mihnea este un tânăr care a absolvit Examenul Maturităţii cu 10 pe linie. S-ar fi putut înscrie la orice facultate din ţară şi ar fi obţinut chiar şi bursă.

Doar că, a ales varianta mai grea. Şi a reuşit să fie admis la Universitatea din Manchester, acolo unde va studia Informatica. 

Mihnea Popeangă: Taxa de școlarizare este de 9.250 de lire pe an, dar este acoperită de guvernul englez printr-un împrumut pentru studenți pe care apoi studenții îl plătesc după ce termină facultatea. Am fost în liceu, la Olimpiada Națională de Informatică, unde am obținut o medalie de argint, la Olimpiada Națională de Geografie, unde am obținut o mențiune specială.

Nu îl îngrijorează pandemia. Din contră, vrea să facă faţă provocării de a învăţa într-o ţară străină. Aceeaşi dorinţă o are şi Mara, admisă de câteva luni la o facultate de prestigiu din Danemarca. 

Mara Statie: Fiind o țară nordică, ei au luat măsuri din timp și la ei este deja foarte relaxat deja. La noi, mi se pare că este mult mai rău. Nu îmi este frică de pandemie

Reporter: Ce au spus părinții tăi, când le-ai spus: Mama, tata, eu vreau să studiez în Danemarca? 

Mara Statie: Au fost foarte speriați. Și acum sunt. Și le e frică, dar mă susțin în continuare în ceea ce vreau să fac

Şi Ana Maria îngroaşă rândul elevilor care vor părăsi ţara după liceu. Şi-a dorit o carieră militară, însă, câteva accidentări nu i-ar fi permis să îmbrace haina militară. Aşa că a pornit spre un domeniu unde puţine fete reuşesc. 

Ana Maria Bălăcescu: Urmează să studiez la Universitatea din Delft inginerie aerospațială. Aș vrea să mă întorc în țară numai că, în momentul de față, îmi este foarte frică că nu am la ce să mă întorc.

Luna viitoare, va ajunge în Olanda. Va sta, ca măsură de precauție, în izolare, timp de două săptămâni înainte să meargă la facultate. Tot în Olanda va studia și Paul. 

Paul Dăneț: Urmează, în septembrie, să încep programul de Creative Bussines de la Universitatea din Utrecht. Deja cunosc 15 români care sunt la programul meu de studiu. Deci, în toată facultatea, cine știe câți mai pot fi.

Cursurile vor începe la finalul lunii septembrie, iar taxa de școlarizare este 2.000 de euro pe an. Ca să nu devină o povară pentru părinți, tinerii au în plan să-și găsească și un loc de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pandemia nu oprește olimpicii să studieze peste hotare