Antena Meniu Search
x

Părinţii din Suceava care şi-au încuiat bebeluşul în maşină sunt anchetaţi pentru neglijenţă

Cazul turiştilor din Suceava care şi-au încuiat în maşină fetiţa de un an, pe o căldură insuportabilă, doar pentru ca ei să facă o baie în mare a pus pe jar autorităţile. Direcţia Copilului a pornit o anchetă iar părinţii vor fi chemaţi să-şi explice gestul inconştient.

Vezi și

Cazul turiştilor din Suceava care şi-au încuiat în maşină fetiţa de un an, pe o căldură insuportabilă, doar pentru ca ei să facă o baie în mare a pus pe jar autorităţile. Direcţia Copilului a pornit o anchetă iar părinţii vor fi chemaţi să-şi explice gestul inconştient. Între timp, medicii se confruntă cu tot mai multe cazuri de copii mici care ajung la Urgenţă deshidrataţi şi cu febră, tocmai pentru că părinţii nu ştiu să-i ferească de căldură.

După apariţia în public a acestor imagini, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava s-au autosesizat. Astăzi, părinţii copilei de 1 an care a fost abandonată mai bine de oră în maşina încinsă au fost vizitaţi de autorităţi.

Nicoleta Danieluc, purtător de cuvânt DGASPC Suceava:

Se efectuează o anchetă socială acasă la familia respectivă, o familie tânără, copilul are doar un an, este primul copil. Probabil nu au realizat pericolul prin care a trecut copilul.

Părinţii vor fi incluşi într-un program de consiliere, iar apoi vor fi monitorizaţi de asistenţii sociali. Autorităţile vor să se asigure că totul a fost doar un accident iar fetiţa este îngrijită cum trebuie. Între timp, la Urgenţele din toată ţara sunt aduşi zeci de copii cu semne de deshidratare şi febră, tocmai pentru că nu sunt feriţi de soare.

Un copil mic, sub şapte ani, în primul rân suferă un proces de dezhidratare, se poate manifesta cu fenomene neurologice, de la agitaţie, până la intrare în comă. Dacă nu i se acordă grija cuvenită şi dacă nu are lichide suficiente, copilul poate intra într-o stare de şoc, avertizează medicii.

Medicii îi mai sfătuiesc pe părinţi să fie atenţi şi la cărucioarele cu care îi plimbă pe cei mici. Cele acoperite complet pot reprezenta un real pericol pentru copii.

Ne propunem sa aflam care este diferenta de temperatura care se formeaza intr-un carucior despcoperit, comparata cu un carucior acoperit. Vom folosi doua termometre care masoara acum 30 de grade.

După 20 de minute, în căruciorul descoperit, termometrul indică 34 de grade, în timp ce termometrul care a stat in caruciorul acoperit arată aproximativ 39 de grade.

Mai expuşi sunt copiii care stau pe plajă la orele prânzului. 

Cum vremea caniculară va continua şi în zilele următoare, este indicat ca plimbările în aer liber să fie făcute dimineaţa şi seara, nicidecum la orele prânzului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Părinţii din Suceava care şi-au încuiat bebeluşul în maşină sunt anchetaţi pentru neglijenţă