Antena Meniu Search
x

Video Pârtiile din Predeal au fost luate cu asalt. Oamenii au avut de aşteptat ore bune în aglomeraţie, pentru a se bucura de zăpadă

Cine a sperat că drumul nu va fi aglomerat, s-a înşelat. Toată supărarea şi stresul s-au topit când au ajuns pe pârtii. Turiştii au profitat de fiecare minut la munte şi de fiecare centimetru de zăpadă. Cu orice preţ. Iar o zi la schi nu e deloc ieftină.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 22.01.2021, 21:23

Vezi și
  • Aglomeraţie pe drum spre munte, dar şi în staţiuni
  • În weekend, gradul de ocupare în Predeal este de 90%

Mii de turişti s-au întrecut în slalomuri pe cele patru pârtii deschise în Predeal. 

Mihai Predeleanu, administrator domeniu schiabil: Stratul de zăpadă artificială măsoară undeva, în momentul acesta, între 20 şi 50 de centimetri. Instalaţiile de transport funcţionează, pentru că este weekend, până la ora 21, teleschiul şi banda şi până la ora 16.30 telescaunul. 

Distracţia la munte are însă un preţ. Un sejur la schi, costă peste 1000 de lei de persoană şi include două nopţi de cazare la un hotel de trei stele, schipass-ul pentru o zi şi închirierea echipamentului. În Predeal sunt nu mai puţin de 24 de centre de închiriere. Angajaţii au grijă să dezinfecteze după fiecare turist, clăparii, încălţămintea pentru snowboard, căştile şi ochelarii.

Începătorii care vor să înveţe de la un profesionist cum se fac cristianele, trebuie să mai plătească încă 120 de lei pentru o lecţie de schi. Primesc şi o reducere la echipament.

Şerban Cristian Ionuţ, angajat centru închiriere: Fără lecţie, ar veni 60 de lei, cu lecţie, 50 de lei. Clăpari, schiuri, beţe, cască şi ochelari. Dacă n-are mănuşi, putem să-i dăm mănuşi, putem să-i dăm şosete. 

Echipamentele de schi pot fi închiriate direct de la baza pârtiei

Reporter: Este mai bine să închiriaţi decât să cumpăraţi?

Om: Deocamdată, da. Copilul este în creştere şi nu are rost.

Turist: Este foarte comod să închiriem de aici, de la baza pârtiei.

Reporter: Din ce motiv?

Turist: Comoditate, evident.

Reporter: Aveţi încredere în modul cum se sterilizează?

Turist: Da, sunt foarte ok. Am intrat în interior şi sunt foarte ok.

Se anunţă un weekend plin de turişti la munte. În Predeal, gradul de ocupare va fi de 90%, mai ales că în staţiune au fost deschise şi restaurantele. Aglomeraţia pe DN1 a început de la prânz. Tradiţionala coloană de maşini s-a întins din Breaza până în Predeal. Un şofer grăbit şi teribilist a luat-o pe contrasens. Momentul a fost filmat de un conducător auto în care a fost cât pe ce să intre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pârtiile din Predeal au fost luate cu asalt. Oamenii au avut de aşteptat ore bune în aglomeraţie, pentru a se bucura de zăpadă