Antena Meniu Search
x

Pastele catolic a fost sarbatorit si de mii de crestini din Romania

Pastele catolic a fost sarbatorit si de mii de crestini din Romania. Manastirile, basilicile si catedralele s-au dovedit a fi neincapatoarele.

Vezi și

Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti a fost punctul de intalnire a peste 2.000 de crestini catolici. Noaptea Sfanta a Invierii a adus binecuvintarea focului in afara bisericii, aprinderea lumanarii pascale, dar si lecturi din Vechiul Testament.

Printre sutele de credinciosi care au luat parte la slujba s-a numarat si fostul premier Calin Popescu Tariceanu. Alaturi de si fiul cel mic, Mihai, senatorul a pasit in catedrala ca sa ia lumina Sfanta a Invierii.

Cu bucurie in suflet si lumanari aprinse in maini si sute de crestini din Brasov au sarbatorit Invierea Domnului.

La finalul sfintei Liturghii, ei au plecat in procesiune pe strazile din centrul istoric. Insotiti de o fanfara, crestinii au inconjurat Piata Sfatului, apoi s-au intors la biserica.

In Targu-Mures, cei aproape 1.000 de credinciosi care sarbatoresc Pastele nici n-au mai tinut cont de ploaia torentiala care a inceput imediat ce au iesit din catedrala. Cu umbrela intr-o mana si cu lumina sfanta in cealalta mana, ei au inconjruat centrul orasului si au cantat despre invierea lui Iisus.

O fetita din Iasi a suportat cu stoicism frigul de afara, doar ca sa ii duca lumina sfanta bunicii. Femeia ii daruise o lumanare in forma de ou rosu si trebuia sa-i intoarca gestul frumos.

In familie au luat parte la slujba sfanta si membrii comunitatii poloneze de la Basilica Minor Cacica, din judetul Suceava. Preotii misionari au impartit lumina pascala si au cantat despre Invierea Domnului. La final, crestinii au plecat spre case, mai linistiti si mai fericiti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Pastele catolic a fost sarbatorit si de mii de crestini din Romania