În inima Transilvaniei, se ascunde un loc desprins parcă din basme. Tăul Căianului, lacul care nu seacă niciodată
În inima Transilvaniei, se ascunde un loc desprins parcă din cele mai frumoase poveşti. Tăul Căianului este lacul care nu seacă niciodată. La fel ca legendele care s-au ţesut de mii de ani în jurul lui.
În inima Transilvaniei, se ascunde un loc desprins parcă din cele mai frumoase poveşti. Tăul Căianului este lacul care nu seacă niciodată. La fel ca legendele care s-au ţesut de mii de ani în jurul lui. Peisajul şi basmele, toate au pus zona pe harta turistică a ţării, iar acum, autorităţile vor să se asigure că oamenii o vor descoperi în număr cât mai mare.
Ascunsă de peisajul verde şi de versanţii abrupţi, priveliştea spre valea care adăposteşte lacul Căianului ni se dezvăluie pas cu pas. Suntem la mai bine de 20 de kilometri de Dej, într-un loc de poveste. În zare, culmile Munţilor Ţibleş veghează parcă întreaga zonă.
În jurul lacului, s-au ţesut nenumărate legende. Nimeni nu ştie cât de adânc este cu adevărat.
Oamenii locului spun că demult un car tras de bivoli a căzut în apă. A ieşit însă la suprafaţă unde nimeni nu se aştepta.
Tot aici se spune că îşi face veacul şi Fata Pădurii, o creatură care fermecă feciorii din sat.
Dincolo de legende însă, zona atrage tot mai mulţi turişti datorită frumuseţii ei. De pe dealul care adăposteşte lacul, priveliştea este de vis - se văd toate satele de pe Valea Ţibleşului.
Lacul este alimentat permanent cu apă din precipitaţii și din izvoarele din zonă, aşa se face că nu seacă niciodată.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰