Pentru moartea mamei surorilor Gabor, nu există niciun vinovat
La cinci luni de când un bolovan s-a prăbuşit peste Veronica Bulai, aproape de Peştera Polovragi, anchetatorii au stabilit că bucata de stâncă s-a desprins din cauze naturale. Cu toate acestea, nimeni n-a început acolo vreo lucrare care să protejeze mai departe viaţa.
"22 august. Polovragi". Asta ar fi trebuit să scrie pe imaginea din albumul de fotografii al Veronicăi Bulai.
Din păcate, aceste date au fost trecute pe certificatul de deces: 11 ianuarie 2014. Polovragi. O candelă răsturnată şi-o icoană pierdută printre frunze veghează pământul unde s-a prăbuşit Veronica Bulai.
Pentru că peştera e închisă în sezonul rece, nu e nici urmă de turist. Dar nici de vreo echipă care să prindă plase de siguranţă peste stâncile care pot ucide din nou.
După cinci luni, dosarul a fost închis. Nimeni nu poate fi învinovăţit pentru ce s-a întâmplat în august 2013.
Masivul calcaros de-acolo, sub influenţa umidităţii şi-a variaţiilor de temperatură, suferă o alterare fizică şi chimică. 02 22 Lucru care a dus la desprinderea acelui bloc de calcar, spune un specialist in geologie.
Acum că anchetatorii au stabilit că muntele e de vină pentru tragedia produsă, autorităţile pot să doarmă liniştite.
De altfel, indiferenţa lor s-a văzut încă din momentul tragediei, pentru în zonă n-a existat niciun fel de lucrare de consolidare.
Cunoscuţii spun că în urmă cu aproximativ trei luni, Monica Gabor a venit aici, la Peştera Polovragi, pentru a vedea exact locul unei mama sa a murit. Intenţia acesteia e clară. Vrea să dea în judecată Ocolul Silvic, cel care administrează această porţiune de drum.
Mama lor era într-un grup de 17 turişti, când a plecat să vadă mănăstirile din Gorj. După ce au vizitat cu toţii Mănăstirea de la Polovragi, au făcut un popas la Peştera cu acelaşi nume.
Acolo, bolovanul de şapte kilograme a căzut peste ea, când a vrut să facă o poză. Avea 54 de ani.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰