Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pentru moartea mamei surorilor Gabor, nu există niciun vinovat

La cinci luni de când un bolovan s-a prăbuşit peste Veronica Bulai, aproape de Peştera Polovragi, anchetatorii au stabilit că bucata de stâncă s-a desprins din cauze naturale. Cu toate acestea, nimeni n-a început acolo vreo lucrare care să protejeze mai departe viaţa.

de Redactia Observator

la 11.01.2014 , 19:58

"22 august. Polovragi". Asta ar fi trebuit să scrie pe imaginea din albumul de fotografii al Veronicăi Bulai.

Din păcate, aceste date au fost trecute pe certificatul de deces: 11 ianuarie 2014. Polovragi. O candelă răsturnată şi-o icoană pierdută printre frunze veghează pământul unde s-a prăbuşit Veronica Bulai.

Vezi și

Pentru că peştera e închisă în sezonul rece, nu e nici urmă de turist. Dar nici de vreo echipă care să prindă plase de siguranţă peste stâncile care pot ucide din nou.

După cinci luni, dosarul a fost închis. Nimeni nu poate fi învinovăţit pentru ce s-a întâmplat în august 2013.

Masivul calcaros de-acolo, sub influenţa umidităţii şi-a variaţiilor de temperatură, suferă o alterare fizică şi chimică. 02 22 Lucru care a dus la desprinderea acelui bloc de calcar, spune un specialist in geologie.

Acum că anchetatorii au stabilit că muntele e de vină pentru tragedia produsă, autorităţile pot să doarmă liniştite.

De altfel, indiferenţa lor s-a văzut încă din momentul tragediei, pentru în zonă n-a existat niciun fel de lucrare de consolidare.

Cunoscuţii spun că în urmă cu aproximativ trei luni, Monica Gabor a venit aici, la Peştera Polovragi, pentru a vedea exact locul unei mama sa a murit. Intenţia acesteia e clară. Vrea să dea în judecată Ocolul Silvic, cel care administrează această porţiune de drum.

Mama lor era într-un grup de 17 turişti, când a plecat să vadă mănăstirile din Gorj. După ce au vizitat cu toţii Mănăstirea de la Polovragi, au făcut un popas la Peştera cu acelaşi nume.

Acolo, bolovanul de şapte kilograme a căzut peste ea, când a vrut să facă o poză. Avea 54 de ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Pentru moartea mamei surorilor Gabor, nu există niciun vinovat