Antena Meniu Search
x

Pericolul din cosmetice

A venit şi ziua în care americanii se uită cu invidie către Europa. Pe bătrânul continent se vând produse cosmetice mai sigure decât cele de peste Ocean, spun specialiştii.

Vezi și

 A venit şi ziua în care americanii se uită cu invidie către Europa. Pe bătrânul continent se vând produse cosmetice mai sigure decât cele de peste Ocean, spun specialiştii.

Asta pentru că în timp ce în Statele Unite ingrediente nocive precum parabenii sunt folosiţi pentru o gamă largă de produse, în Europa cele mai periculoase dintre acestea au fost deja interzise. Chiar şi aşa, nu toate cremele de pe piaţă sunt sigure pentru sănătate, fie că sunt prezentate ca fiind bio sau nu.

Tipul de ten contează foarte mult, dar o mare atenţie trebuie acordată şi ingredientelor din produsul pe care dorim să îl folosim. Şi chiar dacă în jurul parabenilor, principalii conservanţi folosiţi în industria cosmetică, au existat mereu discuţii şi controverse, puţină lume ştie exact ce efect au asupra sănătăţii.

De aceea, cinci parabeni consideraţi foarte nocivi pentru organism au fost deja interzişi în fabricarea cosmeticelor din Europa. Într-adevăr, există şi unii parabeni care nu dăunează sănătăţii. Însă nu doar aceste substanţe sunt o ameninţare pentru sănătate, ci şi petrolatumul, cunoscut drept parafină sau vaselină.

În unele cazuri, nu doar că dăunează, dar studiile arată că petrolatumul este regăsit la femeile cu tumori mamare într-o cantitate mult mai mare decât în cazul femeilor sănătoase. Şi aceasta nu este singura problemă pe care o poate provoca.

În plus, petrolatumul sau parafina poate produce acnee severă în cazul persoanelor cu ten gras. Aşa că specialiştii recomandă să citiţi cu atenţie eticheta produsul pe care doriţi să în cumpăraţi pentru a vă asigura că evitaţi aceste ingrediente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Pericolul din cosmetice