Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pistă reabilitată la Aeroportul Henri Coandă, puține zboruri

O veste bună şi una proastă de la cel mai mare aeroport al ţării. Pista numărul doi de la Otopeni este aproape refăcută după 23 de ani de la ultima reabilitare. Din cauza pandemiei, însă, numărul pasagerilor care se bucură de decolări şi aterizări mai sigure este de aproape 3 ori mai mic in comparaţie cu anul trecut.

de Redactia Observator

la 28.10.2020 , 22:02

  • Pista cu numărul doi a Aeroportului Henri Coandă are un nou strat de asfalt
  • Traficul aerian s-a redus dramatic din cauza pandemiei
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

130 de oameni şi peste 50 de utilaje sunt pregătite să aşeze ultimul strat de asfalt pe pista numărul doi a Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Pista, care are aproape 3,5 kilometri lungime, a fost înlocuită aproape în întregime. Dalele de beton care acopereau suprafaţa de rulare a avioanelor au fost schimbate, terasamentul refăcut iar sistemul de balizaj modernizat. Pista va fi gata cu aproape o lună înainte de termenul preconizat.

Adrian Bodog, constructor: Am început undeva în a doua jumătate a lunii august și noi vrem să îl predăm în jurul datei de 20 decembrie anul acesta. 

Vezi și

Pista a doua a aeroportului international Henry Coandă a fost construita in 1987 si reparata capital in 1997. De atunci si pana acum au fost facute doar cateva lucrari mici de intretinere.

Până acum au fost turnate patru mii de tone de beton şi peste 93 de mii de tone de asfalt. 

Lucrările de refacere a pistei includ şi zonele de siguranţă dar şi balizajul care a fost prelungit cu peste 200 de metri. Costurile se ridică la 110 milioane de lei. După finalizarea modernizării, traficul ar putea creşte, în condiţii normale, cu 20%. Pandemia de coronavirus a încetinit dramatic activitatea pe aeroport.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional Henry Coandă: Este un numar foarte redus de pasageri. Vorbim de 20-20% față de ceea ce ar fi trebuit să fie, numărul de aterizări de asemenea sub jumătate.

Mai exact, controlorii de trafic aerian dirijează acum maximum 150 de aterizări şi decolări zilnic, în condiţiile în care, anul trecut, media depăşea 350 de mişcări de aeronave. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Pistă reabilitată la Aeroportul Henri Coandă, puține zboruri