Plantele exotice ar putea deveni o atracţie turistică în Galați
Cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, sera din Galați va fi construită pe scheletul unei clădiri abandonate.
- O parte din plantele exotice se află în conservare.
- Lucrările la sera pentru plante exotice au început.
Costel Fotea, președinte CJ Galați: Sera de la Gradina Botanica este un obiectiv început încă din 1996, timp de 23 de ani a fost abandonat Acolo va fi una din cele mai frumoase și mai bine dotate sere de plante tropicale din România. Va fi folosită atât pentru parte de agrement, pentru vizitatori, dar și pentru studenți, pentru elevi care o vor folosi în scop didactic.
Lucrările la sera pentru plante exotice au început deja, orizontul de timp așteptat pentru finalizarea acestei lucrări este de un an de zile. Aceasta va fi noua vedeta a complexului muzeal de științele naturii din Galați.
O parte din plantele exotice care își vor găsi adăpost în noua seră se află deja în conservare în serele improvizate ale complexului.
Paul Lupoae, Gradina Botanică: In momentul in care o sa ne mutam in noua sera sigur ca acești palmieri o sa fie plantați în cuve speciale in substrat direct, si atunci dezvoltarea lor luxuriantă așa cum o vedem în zonele tropicale va fi pe măsură.
Conducerea complexului crede că noul proiect îi va scoate pe oameni din case.
Mădălin Şerban, director complex: Ne vom bucura dacă vor fi finalizate pentru că asta va aduce un număr suplimentar de vizitatori.
Şi gălăţenii privesc noua investiţie cu optimism.
Localnic: E un lucru bun pentru că lumea în timpul liber are timp sa vina sa viziteze, copiii sunt foarte încântați, ei vor tot timpul sa își însușească cunoștințele.
Printre plantele pe care vizitatorii le vor putea admira se numără cele meditareneene, precum mirtul, dafinul sau măslinul, dar şi subtropicale, precum citricele sau muşcatele.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰