Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poarta ucigașă de la intrarea în Timişoara, a fost reabilitată fără un proiect tehnic

Poarta de la intrarea în Timişoara, care s-a prăbuşit în timpul furtunii de acum două săptămâni şi a ucis un student, a fost reabilitată fără un proiect tehnic

de Redactia Observator

la 27.09.2017 , 20:57

Poarta de la intrarea în Timişoara, care s-a prăbuşit în timpul furtunii de acum două săptămâni şi a ucis un student, a fost reabilitată fără un proiect tehnic sau un diriginte de şantier.

Potrivit presei locale, lucrările de reabilitare au fost făcute prin încredințare directă, în baza unei autorizaţii în regim de urgenţă.

Potrivit legii, realizarea unei construcţii fără respectarea reglementărilor tehnice se pedepseşte cu închisoare de la unul la cinci ani. Iar dacă există şi pierderi de vieţi omeneşti, pedeapsa ajunge până la 10 ani de închisore.

Vezi și

Potrivit presei locale, Primăria Timișoara a făcut lucrări de reablilitare la poarta de pe Calea Lugojului fără să existe proiect tehnic. Modernizarea a început în baza unei autorizații în regim de urgență, motivată prin faptul că exista pericolul să cadă literele care compuneau cuvântul Timișoara.

Conform legii, proiectul tehnic era obligatoriu și nu se putea face absolut nimic fără acest document. Mai mult, niciun specialist nu a făcut o verificare a porții și nu a existat niciun aviz pentru îmbrăcarea stâlpilor de beton în tablă.

Nu a existat un diriginte de șantier care să verifice calitatea lucrărilor efectuate şi nici procesul verbal de recepționare a lucrării din punct de vedere tehnic. Structura s-a prăbuşit peste o maşină, în urmă cu două săptămâni, în timpul unei furtuni extrem de violente, iar un student de 24 de ani a murit. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Poarta ucigașă de la intrarea în Timişoara, a fost reabilitată fără un proiect tehnic