Antena Meniu Search
x

Un pod din Cluj s-a prăbușit chiar în timpul lucrărilor de consolidare

Situaţie incredibilă pe un şantier din Cluj! Un pod care traversa râul Crişul Repede s-a prăbuşit chiar în timp ce muncitorii lucrau la consolidarea lui. Acum oamenii care locuiesc în zonă sunt nevoiţi să facă un ocol de câţiva kilometri pentru a ajunge acasă.

de Redactia Observator

la 05.05.2020, 22:41

Vezi și
  • 27 de miliaone de euro, alocate pentru reabilitare
  • Podul nu mai poate fi consolidat, fiind distrus în totalitate

Drumul Judeţean 764 B din judeţul Cluj, o şosea folosită de aproape 3.000 de localnici, dar şi de mult mai mulţi turişti care vor să ajungă în munţii Apuseni, a devenit impracticabil. Şi asta după ce Consiliul Judeţean a pus la bătaie 27 milioane de euro pentru reabilitarea lui.

Gheorghe Boca, primarul comunei Poieni - S-a încercat să se repare, are peste 70 de ani vechime. Proiectanții au încercat o subzidire și o refacere interioară, din păcate nu s-a reușit.

Podul s-a prăbușit exact în momentul în care munctorii săpau în jurul piciorului de susținere. Doar norocul a făcut că cel care se află în acel moment în buldoexcavator să nu fie rănit.

Podul nu mai poate fi consolidat

În doar câteva clipe podul s-a făcut una cu pământul spre disperarea oamenilor care locuiesc în zonă.

Podul a fost distrus aproape în totalitate și nu mai poate fi consolidat. Până când va fi construit altul muncitorii au amenjat un drum provizoriu prin imediata apropiere direct prin râu, însă poate fi folosit doar de autoturisme. Şi doar dacă nivelul râului nu va creşte. Între timp, Consiliul Judeţean, care este beneficiarul lucrărilor, a deschis o anchetă pentru a afla cine este vinovat de distrugerea podului.

Valentin Jucan, consilier judeţean - Pe acest tronson de drum au circulat autovehicule cu un tonaj peste limita admisă. Cu sigurnata vom sesiza și autoritatea rutieră în acest sens.

Până la rezolvarea problemei, oamenii din zonă vor fi nevoiţi să foloseasca rute ocolitoare de caţiva kilometri pentru a ajunge la casele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Un pod din Cluj s-a prăbușit chiar în timpul lucrărilor de consolidare