Antena Meniu Search
x

Curs valutar

POKEMON GO-mania: Descoperire inedită făcută de medici

Cercetători britanici s-au ocupat de fenomenul Pokemon Go şi au găsit avantaje certe ale practicării acestui joc. Ei consideră că este un mijloc inovator de a îndemna la o activitate fizică regulată, constituind un evident factor antidiabetic.

de Redactia Observator

la 28.07.2016 , 18:26

Cercetători britanici s-au ocupat de fenomenul Pokemon Go şi au găsit avantaje certe ale practicării acestui joc. Ei consideră că este un mijloc inovator de a îndemna la o activitate fizică regulată, constituind un evident factor antidiabetic.

Căutarea lui Pikatchu, Bulbizarre, Carapuce şi a confraţilor lor le face bine diabeticilor. Este o veste bună în contextul în care se ştie că diabetul de tip 2 înregistrează o creştere îngrijorătoare pe glob. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) apreciază că 422 de milioane de persoane suferă de această boală în lume.

În afară de predispoziţiile genetice, principalul factor de risc este greutatea în exces, o soluţie fiind prin urmare practicarea unei activităţi fizice regulate. Nu este însă atât de uşor când nu există o motivaţie imediată. Acum aceasta a apărut cu Pokemon Go, în care jucătorii trebuie să se deplaseze în diferite locuri pentru a captura micii monştri.

Articolul continuă după reclamă

Doctorul Tom Yates de la Universitatea din Leicester (Marea Britanie) consideră că jocul "capabil să facă oamenii să se ridice de pe canapea şi să meargă pe străzi este o soluţie inovatoare în lupta împotriva obezităţii. Mersul pe jos este de obicei subestimat, fiind totuşi cea mai uşoară formă de mişcare, accesibilă tuturor, ieftină şi un mijloc bun de a fi în formă şi sănătos". Cei 10.000 de paşi zilnici recomandaţi de OMS pot fi făcuţi astfel fără probleme.

Specialiştii în diabet recomandă cel puţin două ore şi jumătate de activitate moderată pe zi, timp realizat cu uşurinţă de unii fani ai Pokemon Go, care nu ezită să plece în aventură de câte ori pot. Ei amintesc şi că cinci minute de mişcare din jumătate în jumătate de oră pot duce la reducerea semnificativă a nivelurilor de insulină şi de glicemie, mai ales la persoanele cele mai sedentare. Un alt atu al aplicaţiei este că utilizatorii sunt mereu în mişcare, chiar şi când nu merg pe jos, făcând mici gesturi pentru a prinde micii monştri.

Cercetătorii recomandă prin urmare practicarea acestui joc lipsit de violenţă. În plus, acesta poate fi jucat în familie sau între prieteni, accentuând socializarea.

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » POKEMON GO-mania: Descoperire inedită făcută de medici