Poliţiştii au decis să pună lacătul pe videochat-uri
Acţiune fără precedent la cea mai mare firmă de videochat din România. 93 de percheziţii se desfăşoară în acest moment în Capitală şi cinci judeţe
Acţiune fără precedent la cea mai mare firmă de videochat din România. 93 de percheziţii se desfăşoară în acest moment în Capitală şi cinci judeţe
Procurorii Parchetului General suspectează 9 persoane de evaziune fiscală şi spălare de bani, sumele rulate din 2011 şi până azi fiind de 300 milioane de dolari. Ana Maria Roman este la Parchetul General.
Poliţia Română efectuează, la această oră, 93 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea a patru grupări infracționale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip ,,video chat". Va fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite.
La data de 17 martie a.c., aproape 400 de poliţişti efectuează 93 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov și pun în executare 9 mandate de aducere, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, în legătură cu activități de tip ,,video chat".
Acțiunea se desfășoară sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice și a Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Din cercetări a reieșit că, prin conturile deschise la 2 societăţi bancare, persoanele bănuite ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari americani.
De asemenea, sunt efectuate cercetări în legatură cu o societate de tip ,,off shore", care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României.
În cauză, urmează a fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite, precum și asupra a 5 locuințe și 6 autoturisme.
Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.
Activitățile se desfăşoară în patru dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice și Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române, sub conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰