Antena Meniu Search
x

Povestea mărţişorului

Mâine este 1 martie. Şi cu toţii-mă rog-toatele- ne vom bucura de mărţişoare. Vom avea un coşar în piept sau o brăţară cu un trifoi cu 4 foi la mână

Vezi și

Ne-am gândit totuşi să vă spunem, sau să vă reamintim şi ce simbolizează mai exact mărţişoarele.

Vorbim de o întreagă gamă de simboluri. Toate au legătură cu schimbarea anotimpurilor sau cu ritualurile de atragere a norocului. Pe scurt, mărţişorul, o podoabă de mici dimensiuni şi neapărat cu un șnur alb-roşu, a fost creat cu rol de talisman.

Şi a apărut încă de pe timpul romanilor. Doar că atunci, în prima zi a primăverii, în luna lui Martie, era celebrat Anul Nou. Iar culorile mărţişorului reprezentau albul - pace iar roşu - războiul.

În zilele noastre, de 1 Martie, sărbătorim venirea primăverii, iar femeile primesc mărţişoarele ca simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare. În unele zone, scopul purtării Mărţişorului este să-ţi apropii soarele.

Iar dacă dăruieşti un mărţisor este ca şi cum ai dărui o fărâmă de soare. Un alt obicei de la sate este ca ţăranii să le pună copiilor mărţişoare ca să fie curaţi ca argintul.

Ele trebuie purtate ca un lucru sfânt, nu ca o podoabă sau ca o jucărie, şi trebuie legate la răsăritul soarelui, în prima zi a lunii martie de un copac. Mărţişorul se dă jos doar când înfloresc cireşii sau trandafirii.

lar ulterior nu trebuie aruncat. Ci se leagă de un trandafir sau de un pom înflorit ca să ne aducă noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Povestea mărţişorului