Antena Meniu Search
x

Video Povestea tinerei din Sibiu care realizează genţi, accesorii şi bijuterii din materiale reciclabile

O tânără din Sibiu şi-a deschis propriul atelier, unde confecţionează genţi, obiecte vestimentare şi bijuterii din materiale reciclate. Are şi cumpărători destui din rândul celor care sunt de părere că prin reciclare putem salva mediul înconjurător.

de Andrei Naiţă

la 13.03.2021, 10:15

Vezi și
  • Produsele realizate din materiale reciclabile, de către tânăra din Sibiu, costă între 10 şi 400 de lei.

Orice obiect, cât de nesemnificativ ar putea părea la prima vedere, prinde viaţă în atelierul Denisei Gruncă, tânăra care şi-a transformat pasiunea pentru reciclare într-o mică afacere.

Denisa Gruncă: Nebunia asta a pornit cred de pe când aveam eu şase ani. Îmi aduc aminte că bunica avea o costumaţie a ei cu care se îmbrăca aproape zilnic şi mă săturasem, adică avea atâtea haine. La un moment dat m-am enervat şi i-am furat fusta şi am tăiat-o şi mi-am făcut un costum de baie.

Pentru Denisa, a recicla înseamnă un mod de viată. 

Denisa Gruncă: Acest dop de şampanie, de spumant, a fost deschis chiar aici şi am zis că nu îl arunc. O să-mi trebuiască şi asta pe undeva, nici asta nu e de aruncat. Mufele o să le tai încă o dată de undeva de aici şi o să le folosesc să fac o pereche de cercei.

Produsele realizate din materiale reciclabile, de tânăra din Sibiu, costă între 10 şi 400 de lei

Cele mai apreciate şi căutate produse sunt genţile unicat, pe care le confecţionează din cele mai ciudate materiale.

Denisa Gruncă: Sunt oameni care se îmbracă să zicem de la o firmă super mare, dar hainele alea nu stau pe ei cum ar trebui, adică te poţi duce la second-hand şi găseşti acolo o pereche de pantaloni, o cămaşă, chiar dacă sunt de la second-hand şi stau pe tine ca şi cum ai prezenta parada modei la Paris.

Nimic nu se aruncă, totul se tranformă! Cochetul atelier din centrul Sibiului are sute de produse fabricate exclusiv din materiale reciclate.

Denisa Gruncă: Până la urmă, ce este la modă? Ce înseamnă la modă? Este ceea ce îţi place ţie să porţi, este cum îţi place ţie să fii. 

O pereche de cercei din materiale reciclate poate fi cumpărată cu 10 lei, în timp ce o geantă unicat, din piele, costă între 200 şi 400 de lei, în funcţie de model.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Povestea tinerei din Sibiu care realizează genţi, accesorii şi bijuterii din materiale reciclabile