Antena Meniu Search
x

Pregătiri de iarnă în județele din centrul țării. O treime din materialul antiderapant este deja în depozite

Pentru a nu fi luaţi din nou pe nepregătite de primele ninsori, drumarii se pregătesc intens. O treime din materialul antiderapant care se va folosi toată iarna este deja în depozite.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.10.2020, 12:40

Vezi și
  • Pe 18 kilometri de drum național, e nevoie de panouri speciale.
  • Astfel este diminuată şansa ca şoselele să nu se înzăpezească, pe timp de viscol.

Pentru a nu fi închise şi alte şosele din cauza zăpezilor, drumarii au început să-şi facă aprovizionarea de iarnă încă de la finele lunii septembrie.

În depozitele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov sunt 30 de mii de tone de material antiderapant. Cam o treime din cât se consumă, în medie, într-o iarnă în Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Într-o singură zi de iarnă grea pe sectoarele de drum naţional şi pe cei 90 de km de autostradă din centrul ţării se consumă aproximativ 2000 de tone de sare. E motivul pentru care aprovizionarea a început încă din această perioadă.

Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Brașov: In curand vor intra in bazele noastre de deszăpezire, cele 49 de baz, şi utilajele de deszapezire. Sunt mai multe feluri de utilaje, dar ca şi maşini dotate cu lamă şi raspanditor de sare vorbim despre 250 de astfel de utilaje.

Pe 18 kilometri de drum național, e nevoie de panouri speciale, pentru ca șoselele să nu se înzăpezească, pe timp de viscol.

Barko Abel, șef District Covasna: Ne pregătim să montăm panourile de parazăpezi pe sectoarele cu risc ridicat, pe DN 12 și pe DN13E.

Lungimea totală a sectoarelor de drum național din cele cinci județe din centrul țării este de 1800 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pregătiri de iarnă în județele din centrul țării. O treime din materialul antiderapant este deja în depozite